facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Textielbibliotheek

Textielbibliotheek

Info

Textielbibliotheek

Geschiedenis

Museum de Kantfabriek is sinds 20 april 2013 deels eigenaar en nieuwe beheerder van de grote bibliotheek van STIDOC (Stichting Textiel Informatie en Documentatie Centrum). Museum de Kantfabriek mag zich hiermee met ~10.000 boeken, de grootste uitleenbibliotheek van Nederland noemen op het gebied van textiel en textiele handwerken.

In het Documentatiecentrum vindt u een grote collectie boeken over textiel, handwerk-, handwerktechnieken en textielkunst. We streven er naar zoveel mogelijk informatie over textiel voor onze bezoekers beschikbaar te hebben. Onze speciale aandacht gaat natuurlijk uit naar kant, waarbij we machinale kant als specialiteit beogen. Op dit gebied zijn we groeiend. We willen onderzoeksmogelijkheden bieden aan alle geïnteresseerden. Wij vullen de boekencollectie nog steeds aan met nieuwe uitgaven en met boeken die wij als schenking ontvangen. Dit alles kunt u in ons documentatiecentrum inzien.

Op de bibliotheek pagina van STIDOC kunt U zoeken naar titels van boeken en tijdschriften, die in de bibliotheek te vinden zijn. Deze kunnen ook online worden geleend. Tijdschriften en boeken uit de erfenis van het Nederlands Centrum voor Handwerken (NCH) zijn tevens opgenomen in de bibliotheek pagina.

Adres: Americaanseweg 8, 5961 CP Horst
Telefoonnummer: 077 – 3981650.
Stad: Horst
Route: Americaanseweg 8
Postcode: 5961 CP



op zoek naar gerelateerd: Kantfabriek Horst openingstijden, Museum de Kantfabriek
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Bibliotheek Horst aan de Maas Bibliotheek Horst aan de Maas 501 meter Fijne openbare bibliotheek, in een prachtig gebouw. Gereserveerde boeken vanuit ander...
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid