facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Takens mode

Takens mode

Geschiedenis

Merken

Dreamstar: www.dreamstar.nl (Nederlands)
Frank Walder
Setter: www.setter.nl (Nederlands)
Gelco: www.geldo.nl (Duits en Engels)
Cecil
Edition by Gerry Weber
Brandtex: http://www.brandtex.com/ (Engels)
Erfo
Germaine
Lebek
Mac
Signature
Styles Fashion

Historie

Takens textiel is gestart vanuit Zeijen in het jaar 1929. Grondlegger van het bedrijf was grootvader Pieter Takens. In die tijd was hij een bekende verschijning in het Noord Drentsche. Met koffers op de fiets, bediende hij een behoorlijke regio van textiel. Ondergoed, petten, kielen, bretels en stoffen enz. werden vanuit de koffers getoont en direct verkocht of in bestelling genomen en enkele dagen later per fiets nageleverd.

Ook vader Piet Takens kwam binnen het bedrijf te werken en op een bepaald moment werd de fiets ingeruild voor de bestelauto.Toen kon ook het assortiment worden uitgebreid en werd ook vanuit de winkel meer kleding aangeboden.

In 1978 werd de winkel aan de Oude Norgerweg in Zeijen te klein en werd er verkast naar de Hoofdstraat
in het zelfde dorp. Specialisatie was in die jaren een duidelijk beeld. Maar Takens Textiel hield een breed assortiment en leverde bijna alles op kleding, textiel, woninginrichting en slaapcomfort.

Nadat Peter en Mia Takens in 1980 de zaak hadden overgenomen bleek algauw dat voor de groei van
het bedrijf een verhuizing naar Vries noodzakelijk was. Hier werd in 1989 in het pand aan de Westerstraat 11 een bedrijf in Mode en woninginrichting gestart.

Op een gegeven moment werd specialisatie ook voor Takens Mode onomkoombaar. Er werd gekozen voor de modebranche. Op dit moment is Takens Mode een bekende naam in een grote regio en staat bekend om het grote assortiment voor een brede doelgroep.



"Takens Mode is een echt familiebedrijf met de goede service van toen en eigentijdse mode van nu. Het familiebedrijf werd in 1929 opgericht door Pieter Takens sr. in Zeijen. ‘Peiter Pak’, zoals hij werd genoemd, trok eerst nog met textiel van deur tot deur. Op jonge leeftijd kwam zijn zoon Pieter Takens jr., ook bekend als ‘Piet Lappie’, bij hem in de zaak. Ook hij fietste van deur tot deur in de wijde omtrek van Zeijen. Bij d Peter Takens, zit de mode ook in het bloed. Samen met zijn vrouw Mia Takens runt hij Takens mode al ruim dertig jaar. Eerst deden zij dat in Zeijen, maar in 1989 verhuisden zij met hun drie dochters naar de Westerstraat in Vries. Hier bouwden ze het bedrijf uit tot een moderne winkel met een eigentijds modecollectie."
Adres: westerstraat 11, 9481CA Vries
Telefoonnummer: 088 540 540 1
Stad: Vries
Route: westerstraat 11
Postcode: 9481CA


Openingstijden

Maandag: 13:00 - 17:30
Dinsdag: 09:00 - 18:00
Woensdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 09:00 - 18:00
Vrijdag: 09:00 - 20:00
Zaterdag: 09:00 - 17:00

Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Stichting Inbrengwinkel Pandora Stichting Inbrengwinkel Pandora 331 meter Zo ga je op een duurzame manier met kleding om. Je koopt 2e hands en krijgt ook nog i...
Recensies
Voorál de dame met donker haar en donkere bril, heeft ons gewéldig geholpen! Zíĵ was uiterst VRIENDELIJK!
Prettige bediening. Overzichtelijke winkel. Prima prijs kwaliteit verhouding
Vaak leuke aanbiedingen. Nooit druk in de winkel, dus fijn rustig winkelen. Personeel is altijd behulpzaam, maar geeft de klant ook alle ruimte om rustig rond te kijken. De winkel is altijd lekker netjes en overzichtelijk.
voel me belazerd door de de eigenaar, geeft dertig 30% korting op zomerjassen staat met grote letters op het rek, maar de zomerjassen die er tussen hangen zonder mouw geld dit niet voor "zegt men" wat een waardeloze tent is dit, koop je steeds voor veel geld en dan bedonderen ze de klant, ga zo door takens dan haal je de 100 niet
Fijn verkoopadvies, leuke dameskleding voor elke portemonnee en elk figuur!
Mooie modieuze zaak. En goede parkeergelegenheid.
Ruime kledingwinkel. Veel keuze voor jong en oud. Ook merkkleding met fijne korting.
De laatste stickeractie voor dames heel voordelig. Herenkleding zoals vesten en overhemden voor € 10,00
Leuke en gezellig modewinkel. Leuke betaalbare mode met hele vriendelijke verkoopsters . Die je absoluut niets opdringen
Geweldige winkel. Fijne mensen die je helpen.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid