facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor 't Syl

't Syl

Info

Welkom in het gezelligste cafè van Joure .bij Willem en Elske

Geschiedenis

Dit cafè heeft een gezellige uitstraling ,eenmaal binnen kom je in een huiselijke cafèsfeer waar je knus aan de bar kunt zitten en van je drankje kunt genieten.Dit cafè bestaat al sinds 1909 dus meer dan 100 jaar.De uitbater in die tijd was Teartse van der zee (een broer van Eeltjebaes van der Zee) Daarna kwam de Fam.Schaper erin tot 1934.De in 1906 geboren zoon Haije was in de oorlogs jaren een verzetstrijder die diverse vluchten boven Friesland uitvoerde en waar hij diverse keren zijn leven er voor riskeerde enzv., en daarna de Fam K.Muurling. later werd dit pand gekocht door S.v/d Veer die het weer verhuurde aan Willem van der Ley.Het cafè droeg toen de naam het Jouster Veerhuis,halverwege de jaren 80 kreeg het de naam cafè de Zijl en dat veranderde in cafè t Syl . Later kocht Jaap van der Ley dit Cafè waar ze nog jaren woonden ,daar na kwam Piet Minnema,die het houtje in oktober 1980 door gaf aan Evert Buma en Nel,daarna Sjoerd en Kelly, Wietse Rosier,Rob van Terwisga,Piet Reekers,Herman en Margje Hoomans eigenaaren van dit pand, op 1 april 2011 stopten Herman en Margje ermee en konden wij het overnemen Willem en Elske .

Adres: Zijl 3, 8501AZ Joure
Telefoonnummer: 0513 435552
Stad: Joure
Route: Zijl 3
Postcode: 8501AZ


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Doppio Espresso Joure Doppio Espresso Joure 146 meter Je kunt hier erg lekker lunchen / koffiedrinken, zeker een aanrader. Erg vriendelijk ...
Recensies
Prima avond gehad met collega s. BBQ was erg goed en lekker en er is een goede sfeer in dit cafeEten: 5/5
Feestje gevierd in dit café. Een bruine kroeg zoals het hoort. En waar ze na het eerste biertje weten welk biertje je hebt gehad en weer bestelt.
Vele soorten bier. Terras aan water.
Erg mooi dat het libre toernooi zo mooi te volgen is via de site
Bedankt voor de Wifi..zaten met ons boot tegenover t café ...super handig en geen last van laat herrie. Nogmaals bedankt.
Leuk cafe ... vriendelijke ontvangst ... Super lokaal en volks
Goede bediening en kroegbaas is van de oude stempel, bedoel ik positief, en heerlijke biertjes en wijnen! En goede bittergarnituur!
Super chille plek om aan het water te borrelen. De snackschalen zijn groots en lekker.
Gezellige uitbaters, leuke bruine kroeg.Eten: 1/5
Gezellig donkerbruin café. Vriendelijke bediening en vele soorten bier. Een erkend brandbier proeflokaal. Lekkere hapjes voorbij de borrel.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid