facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Systemisch opstellingen werk

Systemisch opstellingen werk

Info

Systemisch opstellingen werk geeft inzicht in jouw eigen plek in een systeem, welk systeem dan ook, en je relatie met de anderen in dat systeem.

Geschiedenis

De kern van systemisch werken is dat iedereen wordt beïnvloed door de systemen waarvan hij of zij deel uitmaakt.

Welke systemen maak je deel van uit? Onder andere je familie, de organisatie waarin je werkt, een team, een vereniging, de buurt waar je woont of je vrienden- en kennissenkring.
Wat er in zo’n systeem gebeurt en de plek die jij daarin inneemt en de taken die je uitvoert, bepalen (veelal onbewust) wat je doet, wat je niet doet en hoe dat komt.

Systemisch opstellingen werk geeft meer inzicht in jouw eigen plek in een systeem en je relatie met de anderen in dat systeem. Het kan je ook helpen bij het maken van keuzes op werk- of relatiegebied of inzicht en oplossingen geven voor belangrijke andere thema's in je leven.
Het leert je waar mogelijkheden liggen, wat je belemmeringen zijn en waarom je steeds opnieuw vervalt in bepaald gedrag dat je groei en ontwikkeling tegenhoudt.

Opstellingenwerk
Werken met een opstelling is een effectieve methode om zaken te weten te komen over je eigen plek in een familie, een relatie of een organisatie. Een opstelling is eigenlijk een soort 'levende foto/film van een familie of organisatie'. De cliënt kiest anderen uit om personen of elementen in die foto/film te representeren.

Hoe werkt een familie- of organisatieopstelling?
Een familie- of organisatieopstelling werkt met de techniek van de representatieve waarneming. Familie- en organisatieopstellingen hebben meestal plaats in een groep, maar kan ook met de coach gedaan worden middels een tafelopstelling d.m.v. poppetjes of voorwerpen. Als deelnemer breng je jouw vraag of probleem in. IIntuïtief kies je groepsleden uit, die tijdens de opstelling de rol van representant op zich nemen. Zij vertegenwoordigen familieleden of collega’s van de deelnemer. Ook andere zaken kunnen een plaats krijgen in de opstelling: het huis, de ziekte, een emotie of een voorwerp.
Diegene die de vraag of het probleem inbrengt, zit in eerste instantie aan de kant en kijkt toe, maar blijft wel actief betrokken of kan toelichting geven op vragen.
Een goede opstelling maakt heel duidelijk welke dynamiek de werkelijkheid heeft. De personen die een rol spelen in een opstelling, voelen zich vaak net zo als de personen in de realiteit. Deelnemen aan een opstelling kan zowel voor de inbrenger van de vraag of het probleem als de representanten verhelderende inzichten en oplossingen opleveren.

Met een opstelling breng je dus letterlijk je omgeving, de mensen in je omgeving en de emoties en drijfveren van die mensen in kaart. Het totale beeld levert inzicht op over je eigen rol en verhouding tot anderen in je omgeving.

Voor meer informatie of het aanvragen van een individuele of organisatie opstelling, mail naar [email protected] of bel tel+31652310270.

Adres: Demer, 5256 EJ Heusden, Noord-Brabant, Netherlands
Telefoonnummer: +31652310270
Stad: Heusden
Route: Demer
Postcode: 5256 EJ


Openingstijden

Maandag: 09:00 - 22:00
Dinsdag: 09:00 - 22:00
Woensdag: 09:00 - 22:00
Donderdag: 09:00 - 22:00
Vrijdag: 09:00 - 22:00


op zoek naar gerelateerd: Systemisch werken familieopstellingen, Systemisch werken opleiding, Bert Hellinger Instituut, Systemisch werken in organisaties, Bert Hellinger Instituut opleidingen, Systemisch werken in organisaties opleiding, Bert Hellinger kritiek, Wat is systemisch werken
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Buijs Hulpverlening Buijs Hulpverlening 1 km Buijs Hulpverlening is een gespecialiseerd bedrijf in water- én bedrijfshulpverlening...
Typ4fun Typ4fun 6 km Leuke typecursussen voor kinderen/volwassenen in Drunen, Vlijmen en Waalwijk e.o. Per...
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid