facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Subway Meppel

"Uw lokale Subway® Restaurant, gevestigd op Kruisstraat 17 brengt u heerlijke ingrediënten en overheerlijke smaken in miljarden sandwich-, salade- en wrapcombinaties. Als alternatief voor traditioneel fastfood, bieden we vers gesneden groenten, toppings, proteïne en vers gebakken brood om de perfecte maaltijd te maken met vers gebakken koekjes, tegen een geweldige prijs! Alle Subway® Restaurants zijn onafhankelijke eigendommen van en worden beheerd door bedrijfseigenaren die getalenteerde Sandwich Artists™ in dienst hebben en die klaar staan om uw bestelling persoonlijk, online, in onze Subway-app of voor bezorging op te nemen."
Adres: Kruisstraat 17,, 7941 AM Meppel
Telefoonnummer: 522 240 774
Stad: Meppel
Route: Kruisstraat 17,
Postcode: 7941 AM


Openingstijden

Maandag: 11:00 - 19:30
Dinsdag: 09:30 - 19:30
Woensdag: 09:30 - 19:30
Donderdag: 09:30 - 19:30
Vrijdag: 09:30 - 21:00
Zaterdag: 09:30 - 19:30
Zondag: 11:00 - 19:30


op zoek naar gerelateerd: Subway menu, Subway Meppel gesloten, Subway aanbieding, Subway thuisbezorgd, Subway Nederland, Subway Zwolle, Subway Rotterdam, Subway Leeuwarden
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Joontjes Shop/Carwash/Verse Broodjes Joontjes Shop/Carwash/Verse Broodjes 1 km Waardeloze wasboxen vandaag weer , oplichterij! Geen druk geen schuim versleten borst...
Recensies
Wel lekker, goed opgeleid personeel en heel erg vriendelijk! : Mag op zich wel onder nieuw management, of er moet iets van verandering in komen. Kapotte tegels, kapotte lampen, posters die op plekken hangen waar men zo overheen kijkt. En dat moet dan ook het personeelstekort helpen. Want als er maar twee man staan op een zondag terwijl heel de tent volstaat, dat werkt gewoon niet. Werd mij verteld dat omdat er 1 collega was die vakantie nam ze dus maar met z'n tweetjes moeten gaan staan.
Jammer dat de openingstijden op de website of Google niet worden aangepast wanneer jullie deze wijzigen. Nu voor niets naar de stad gereden.
Keer op keer zijn er dingen op daar. Als we om 5 uur een broodje halen, is het regelmatig zo dat het brood op is, of het vlees op is, of dat er geen eens komkommer is. Ook vertellen ze dan niet bij binnenkomst, dat er ingrediënten op zijn, dus als je al een broodje met vlees klaar hebt liggen, zie je pas dat er groentes op zijn. En als je er wat van zegt, kan er alleen een sorry vanaf komen. Mijn broodje was niet compleet daardoor... Als het nu 1 keer niet goed ging, oke. Dat kan gebeuren. Maar na 4 a 5 keer ben ik het zat. Daarom verdient deze subway deze review.
3 man personeel maar er werkt er maar 1. Overige 2 staan te kijken hoe de wachtrij alsmaar groter wordt... broodjes zijn lekker maar mogen van mij wel iets warmer. Zeer onervaren en niet echt vriendelijk personeel.
Om 11 uur geopend. Maar als je om 11.15 komt zeggen ze dat pas om 12 uur het brood afgebakken is. Alleen glutenvrij brood is er, maar daar moet je extra voor betalen wordt gezegd. Als je om 11 uur opent zorg dan als broodjeszaak dat er ook brood is! Slechte zaak.
In de middag waren er helaas geen koekjes meer. Gelukkig was de jongedame achter de balie klantvriendelijk ten top en heeft ze voor ons 12 koekjes vers gebakken! Topwinkel!
Mondkapjes plicht! Staat mooi aangegeven op de deur. Vervolgens sta je in de rij bij iemand zonder waarvan niks wordt gezegd. Zeker in horeca waarbij we toch graag willen dat ze open blijven dikke domper. min 2 sterren
1 maand na deze recentie: weer geen brood om 11.30u... Zoveelste keer dat je er komt en alles op is... Kom je er om 13u... alle brood en koekjes op... Dit is de zoveelste keer... "Ja met een uurtje ofzo is het wel weer klaar" krijg je dan te horen... Een broodjes zaak zonder broodjes... belachelijk! Personeel is ook niet echt vriendelijk...
Lekkere broodjes, wel als we gaan bestellen en het laten bezorgen via Thuisbezorgd zijn de broodjes zelf niet in de oven geweest, de service die ze wel in de winkel aanbieden. Erg jammer, gaat de smaak voor mij van achteruit. Ook kun je online niet aangeven dat je alleen een broodje wilt en het zelf beleggen idem dito service wel in de fysieke winkel zonder een standaard broodje te kiezen.
Zeer onvriendelijk personeel. Was niet mogelijk om met zijn 4en een broodje warm te eten omdat ze eerst een telefonische bestelling tussendoor gingen doen, daar zeg je wat van dan krijg je een grote mond van het personeel. Wij zijn eruit gelopen.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid