facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Studio Wilfred Kalf

Studio Wilfred Kalf

Info

Afgelopen jaren was ik met mijn werk aanwezig op o.a. de Salone del Mobile in Milaan, Designday in Maastricht, DDW in Eindhoven en Galerie Zonê te Leiden.

Geschiedenis

Doelstelling
Het maken van ambachtelijke meubels, waarbij duurzaamheid van de gebruikte materialen erg belangrijk is. Zo probeer ik voornamelijk te werken met inlandse houtsoorten en deze zelf uit het bos te halen en te drogen. Ook is het mogelijk om de boom uit uw tuin als grondstof voor een meubel te gebruiken. Daarnaast werk ik met afgedankt hout; zo heb ik bijvoorbeeld een Mahonie haltafel gemaakt uit de restanten van een trap, maar ook een serie krukjes van Wengé traptreden.

Na een opleiding aan het Hout- en meubileringscollege in Amsterdam, heb ik in 1996 mijn eerste meubelmakerij gestart. Hier heb ik met veel plezier mooie meubels gemaakt. Toch ben ik in 2000 gestart met een opleiding bouwkunde aan de Hogeschool Rotterdam, met als doel het werken met hout en ecologisch bouwen op grotere schaal te kunnen toepassen. Een eigen bedrijf voeren ging helaas niet samen met deze opleiding en noodzaakte me tot het aannemen van een vaste betrekking bij Yacht. Hier heb ik me gespecialiseerd in het omgevingsrecht. Dit heeft bijna geen raakvlaken met hout en ecologisch bouwen. Toch heeft het het juridische kader, de ruimtelijke ordening, de bouwregelgeving me te pakken gekregen. Na afronding van de hts begon het handwerken wel weer te trekken. Het zelf maken van iets, van begin tot eind, iets concreets uit je handen laten ontstaan, dat ontbreekt in mijn andere werkveld. Langzaam ben ik op zoek gegaan naar een werkplaats waar ik weer meubels kon gaan maken en sinds oktober 2010 zit ik met mijn nieuwe bedrijf in Zwammerdam. Omdat ik me ook wil blijven richten op het omgevingsrecht, combineer ik nu een vaste betrekking bij de Gemeente Haarlemmermeer met het maken van meubels.



"Wilfred Kalf, Design met Hout sinds 1996. Ambachtelijke technieken, duurzaam materiaal en een visie op schoonheid.Wilfred Kalf is ontwerper en maker van meubels, interieurs en kunstobjecten. Duurzaam gebruik van grondstoffen staat centraal. Alleen of in samenwerking met andere ontwerpers of kunstenaars maakt Wilfred werk in opdracht. Private klanten, instellingen, gemeenten, een eigen boom, boom uit de buurt of een door de natuur vergeven boom, Wilfred denkt mee van boom tot product. Zijn werk is internationaal zichtbaar via Masterly The Hague, Masterly – The Dutch in Milano, Dutch Design Week en in een galerie in Australia."
Adres: Lindenhovestraat 6a, 2471 XK Zwammerdam
Telefoonnummer: 0031624393661
Stad: Zwammerdam
Route: Lindenhovestraat 6a
Postcode: 2471 XK


Recensies
Wilfred een bevlogen mens met een natuurlijke liefde voor hout . Prachtig om te zien wat hij met de vele verschillende houtsoorten creëert. Zijn ambachtelijke werkplaats waarin hij je 'meeneemt' in zijn creatieve processen . Waar hij naast kunstwerken ,meubels maakt, welke ontstaan uit diverse bewerkingen, die eigenlijk stuk voor stuk de titel kunstwerk moeten dragen...
Een prachtige meubelmakerij in het Pittoreske Zwammerdam van meubelontwerper Wilfred Kalf. Hier wordt hout nog echt gewaterd in een balkengat. Alles wordt gebruikt, zelfs het houtmot gaat naar de lokale zorgboerderij. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met lokaalhout. Wilfred Kalf heeft liefde voor het ambacht en oog voor detail. Een aanrader wanneer je een bijzonder meubel op maat wilt laten maken!
Ik ken Wilfred van de Salone in Milaan. Wilfred weet ouderwets vakmanschap te combineren met hedendaagse vormgeving. Een combinatie die zijn werk uniek maakt.
Wilfred is een echte creatieveling en brengt zoveel warmte en innovatie in meubeldesign. Een echt unieke ambachtsman en een genot om mee te werken. Sterk aanbevolen.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid