facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Studio Lisette Bokma

Studio Lisette Bokma

Info

Ontwerp & Organisatie.
Mijn naam is Lisette Bokma en ik ben een Friese ontwerper. Ik creëer alledaagse en functionele producten, maar wel met een creatie

Geschiedenis

Steeds vaker zijn er berichten over schandalen in de voedselindustrie. Ook de strijd om transparante etikettering over de inhoud van het voedselproduct woedt nog steeds. Via de supermarkten worden we steeds afhankelijker gemaakt van de voedselindustrieën, zonder dat we precies weten wat daar in omgaat en waar alle gebruikte ingrediënten vandaan komen.
Met mijn collectie wil ik mensen weer uitnodigen om zelf voedingsproducten te maken en te proeven hoe puur voedsel kan smaken. Zelf doen is bovendien leuk en leerzaam en maakt van de passieve consument, weer een creatieve gebruiker.

Het doel van mijn producten is dat je heel eenvoudig zelf basisvoeding zoals boter, kaas, kwark, brood en gezonde drankjes kunt maken. De melk die je hiervoor nodig hebt kan rechtstreeks van de boer gehaald worden en daarna kan het maak proces beginnen. In mijn receptenboek zijn de basis recepten behandeld, maar er zijn alleen al in Nederland vele streekgebonden smaken en verschillende maakwijzen te vinden. Door zelf te experimenteren en traditionele recepten na te maken verrijken we bovendien onze smaak. Ik vind het belangrijk dat deze variaties niet vergeten worden en dat gebruikers daar zelf ook nieuwe smaken aan toe kunnen voegen. Via mijn facebook-pagina ‘Wei – kookgerei van Lisette Bokma’ kunnen gebruikers recepten uitwisselen en elkaar informeren.

De maat van de producten is gebaseerd op het verwerken van 10 liter melk tot boter, kaas, kwark, brood en een weidrankje voor één gezin of vriendengroep. De samenhang in de collectie ontstaat uit vorm- en maatovereenkomsten, maar daarnaast heeft ieder product toch zijn eigen uitstraling die is gebaseerd op de functie van ieder product.

Voor mijn zuivel set heb ik voor een aantal producten ook gekeken naar de produceerbaarheid. Ik heb samengewerkt met bedrijven die (onderdelen van) mijn producten konden vervaardigen. Het keramiek is uitgevoerd door Cor Unum, het RVS is uitgevoerd door Vulka bv, het glas is gemaakt door de glas afdeling van de Universiteit Utrecht, het boek en de huisstijl ontworpen door Anne Veenendaal en de zeefdoek is met de hand geweven door een hobby weefster.

Zelf doen betekent dat je voeding ziet ontstaan en dat je trots kunt zijn op het eindresultaat. Ik wil de zuivel-set dan ook gebruiken als een educatie middel voor kinderen en volwassenen die nog maar weinig over zuivel weten. Om ze te stimuleren om zelf aan de slag te gaan.

Mijn zuivelbelevenis ga ik demonstreren op festivals die rondom eten worden georganiseerd, maar ook op scholen, in restaurants en op zuivel beurzen. Ik zie deze collectie als het beginpunt van mijn ontwerp carrière rondom eten, waarbij vooral de beleving van het maken en het nuttigen van voedsel met een pure smaak centraal zal staan.



"Studio Lisette Bokma werkt freelance in opdracht in de designsector qua vormgeving en organisatie ervan. Daarnaast is Studio Lisette Bokma ook gespecialiseerd in het ontwerp en de verkoop van eigen gemaakte producten zoals de zuivelset "Wei - Kookgerei". Neemt u gerust contact op voor meer informatie!"
Adres: Jan schotanuswei 74, 8567LD Oudemirdum
Telefoonnummer: 0625032044
Stad: Oudemirdum
Route: Jan schotanuswei 74
Postcode: 8567LD


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Fun-E-Trikeverhuurfriesland Fun-E-Trikeverhuurfriesland 451 meter We hadden 2 3zits gehuurd. Samen met broer, schoonzus en onze 2 zoontjes een hele le...
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid