facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Student op Bezoek

Student op Bezoek

Info

Student op Bezoek wil eenzaamheid onder ouderen tegen gaan door ouderen te koppelen met enthousiaste studenten, zodat zij samen leuke activiteiten kunnen ondernemen.

Geschiedenis


Student op Bezoek
Is het initiatief van drie vrienden die ieder op hun eigen manier in aanraking kwamen met senioren die behoefte hadden aan sociaal contact, in de vorm van een wandeling of een goed gesprek. Ook merkten ze dat deze senioren wel wat ondersteuning konden gebruiken bij het uitvoeren van huishoudelijke klusjes of op het gebied van ICT.

Toenemende eenzaamheid onder ouderen
De vrienden zagen het probleem van de vereenzaming onder ouderen steeds groter worden. Dit mede als gevolg van bezuinigingen door de politiek. Door deze bezuinigingen hebben zorginstellingen minder budget voor het organiseren van activiteiten voor senioren en is er minder personeel beschikbaar om leuke dingen met de ouderen te ondernemen. Zowel het CBS als het Seniorenfonds verwacht dat dit probleem de komende jaren alleen maar groter wordt.

Doordat er door de bezuinigingen minder verpleegkundigen op een groep werken is de werkdruk hoger, waardoor er minder tijd is om met elke oudere gesprekken te voeren of te gaan wandelen. Aan de inzet van de verpleegkundigen ligt het niet, zij willen niets liever dan deze ouderen de aandacht geven die ze verdienen.

Het concept Student op Bezoek
De vrienden besloten dat er dringend iets aan dit probleem moest worden gedaan en ontwierpen het concept Student op Bezoek. Het idee erachter is de toenemende eenzaamheid onder senioren tegen te gaan.

Studenten aan senioren te koppelen op basis van gemeenschappelijke interesses om sociale binnen of buiten activiteiten te ondernemen.
De student een maatschappelijke bijbaan en werkervaring aan te bieden om een inkijk te geven in hun toekomstige werkzaamheden en werkomgeving.
De werkdruk verminderen onder verpleegkundigen door studenten hen te ondersteunen tijdens hun diensten door huishoudelijke klussen en sociale ondersteuning te bieden aan de senioren.
Het sociale netwerk van de senioren te vergroten door het aanbieden van groepsactiviteiten zoals bingo en muziekdagen

Adres: Atoomweg 12, Hoorn
Telefoonnummer: 06-21365664
Stad: Hoorn
Route: Atoomweg 12


Openingstijden

Maandag: 10:00 - 22:00
Dinsdag: 10:00 - 22:00
Woensdag: 10:00 - 22:00
Donderdag: 10:00 - 22:00
Vrijdag: 10:00 - 22:00
Zaterdag: 10:00 - 22:00
Zondag: 10:00 - 22:00

Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Omring Flexpool Flying Nurses Omring Flexpool Flying Nurses 2 km 'Flying Nurses', dé flexpool van Omring.
ZO voor U. ZZP bemiddeling ZO voor U. ZZP bemiddeling 2 km ZO… is dé thuiszorg organisatie voor Particuliere en PGB klanten in Noord Holland. Vo...
Zorg Interim Zorg Interim 2 km Zorg Interim is het uitzendbureau in de Gezondheidszorg in Noord Holland.
Wilgaerden Wilgaerden 3 km Wilgaerden wil met uitstekende ouderenzorg een belangrijke bijdrage leveren aan het ...
Het Risdamhuis Hoorn Het Risdamhuis Hoorn 3 km Een mooi huis met mooie visie: Hoor mij, zie mij, ken mij, laat mij. Werk hier al bij...
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid