facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Streekmuseum Veldzicht

Streekmuseum Veldzicht

Info

Streekmuseum over de geschiedenis van Noordwijk van prehistorie tot heden: o.a. kruidenteelt, bloembollen, blaarkopvee en lijnbanen.

Geschiedenis

Streekmuseum Veldzicht in Noordwijk is in 2009 geopend. Het museum is gevestigd in de boerderij Veldzicht aan de Herenweg 114 in Noordwijk-Binnen. Deze boerderij werd in 1864 gebouwd door Jacobus Hoogeveen. De familie Hoogeveen hield er koeien, varkens en kippen, maar teelde ook hyacinten en andere bloembollen. De laatste bewoner van Veldzicht, Jaap Hoogeveen, overleed in februari 2007. Hij liet zijn boerderij en land na aan de stichting Landgoed Veldzicht.

Adres: Herenweg 114, Noordwijk, Zuid-Holland, Netherlands
Telefoonnummer: +3171 3617884
Stad: Noordwijk
Route: Herenweg 114



op zoek naar gerelateerd: Museum Engelandvaarders, Kruidenwinkel Noordwijk, Museum Noordwijkerhout, Oorlog Noordwijk, Oud Noordwijk, Streekmuseum Noordwijk, Museum Noordwijk openingstijden, Boerenmarkt Veldzicht 2022
Recensies
Er valt veel te leren over de geschiedenis van de streek, de botanische kruiden die een belangrijke rol hebben gespeeld in de geneeskunde, en nog veel. Erg leuk museum zowel voor kinderen als de ouders. Tidens mijn recente bezoek 30 april 2023 was er een markt met allemaal biologische streekproducten. Heerlijke kazen gekocht. Een echte aanrader.
Leuk museum met leuke activiteiten. Maar ook een kruidentuin. Als het gesloten is kun je altijd nog een leuke wandeling door de velden en duinen maken van 6,7km vanaf het parkeerterrein. Kijk op de site voor de openingstijden en agenda.
Mooie plek. Intrigerend 'museum. We kwamen voor de Biennale, maar het museum was gesloten. Fijne rondwandeling gemaakt.
Geweldig. Prachtige tulpen staan er in diverse kleuren
Authentiek en de geschiedenis van de Bollenstreek met zijn vroegere kruidentuin en goed verbeeldend
Leuk streekmuseum. En leuke workshop bollenmand vullen. Voldoende parkeergelegenheid.
Wel grappig, maar je moet er interesse in hebbenBezocht opWeekendWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenNee
In deze voormalige boerderij vindt je een bijzondere tijdlijn in woord en beeld over het ontstaan van Noordwijk vanaf 500 tot heden. Naast deze tijdlijn ook diverse voorwerpen uit het landleven van de Noordwijker. Veldzicht is in ontwikkeling en men werkt aan een uitbreiding.
Met de Zonnebloem een leuk stukje hier gemaaktBezocht opWerkdagWachttijdGeen wachttijd
Zeer goed leuk en onderhoudendWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenNiet zeker
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid