facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Stichting Vrouwenplatform Kerkelijk Kindermisbruik - VPKK

Stichting Vrouwenplatform Kerkelijk Kindermisbruik - VPKK

Info

VrouwenPlatform Kerkelijk Kindermisbruik voor vrouwen en mannen die seksueel-, fysiek- of psychisch misbruik of geweld hebben ervaren binnen de RKkerk.

Geschiedenis

Om het geluid van vrouwen die binnen de Rooms Katholieke Kerk zijn misbruikt duidelijker te laten klinken, is het Vrouwenplatform Kerkelijk Kindermisbruik opgericht.

Vrouwen die misbruikt zijn moeten óók door vrouwen goed worden vertegenwoordigd, zeker met het oog op het verschijnen van het 2de onderzoeksrapportvan Deetman, begin 2013.

Dit misbruik kan seksueel-fysiek en/of emotioneel geweest zijn en is gepleegd door leden van ordes en congregaties, in internaten of daarbuiten, door nonnen-fraters-paters-pastoors-kapelaans-kosters of andere werknemers van de RKkerk.

Het Vrouwenplatform Kerkelijk Kindermisbruik bestaat uit 5 ervaringsdeskundige vrouwen met diverse kennis en ervaring waar betreft het ondersteunen van lotgenoten en richt zich op empowering en praktische ondersteuning aan (groepen) lotgenoten op weg naar erkenning en genoegdoening middels afgestemd maatwerk.

Lotgenoten, vrouwen en mannen, al dan niet in een groep georganiseerd, staan wij bij in het vinden van hun eigen weg.

Het VPKK doet haar werk dus niet alleen voor vrouwen(lotgenotengroepen). Wij ondersteunen ook mannen(lotgenotengroepen).
Soms wordt expliciet de praktische ondersteuning door vrouwen gevraagd, omdat dit de onderlinge dynamiek positief (b)lijkt te beïnvloeden.

De problemen van vrouwen met een verleden van kerkelijk kindermisbruik krijgen de aandacht van vrouwen die zij nodig hebben.
Vrouwen hebben vaak met andere vormen van seksueel- of ander geweld te maken gehad dan mannen, en de gevolgen van dat geweld verschillen. Ook mogen we niet vergeten dat vrouwen hun ervaringen op een andere manier verwerken en delen.
Voor vrouwen geldt overigens net als voor mannen, dat het ontvangen van erkenning door lotgenoten, de verantwoordelijke instanties en door de samenleving een belangrijk streven is.


De praktische ondersteuning loopt uiteen van het bieden van een luisterend oor, het helpen met formuleren van de klacht tbv een klaagschrift, het begeleiden van lotgenoten voor, tijdens en na de hoorzitting bij de klachtencommissie, het organiseren van lotgenotendagen en assistentie verlenen om te komen tot een traject van herstelbemiddeling, tot inzicht geven in het verwerkingsproces en mee zoeken naar goede hulpverleners.

Adres:
Stad: Koog aan de Zaan


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Het BrandtWeer Het BrandtWeer 291 meter De jongeren daar waren vroeg volwassen. Met veel inzet, respect, waardering en liefde...
De Honigfabriek De Honigfabriek 517 meter Historisch pand maar zonder sfeer. Bijna aftands. Veel gedoe over parkeren en deuren....
Theatermijn Theatermijn 517 meter Omdat ik er zelf bij zit en er dus kom.
Oliemolen Het Pink Oliemolen Het Pink 551 meter Ik geniet vele malen per jaar van deze prachtig onderhouden molen. Kinderen zijn er r...
ALSopdeweg ALSopdeweg 554 meter De Stichting ALSopdeweg! heeft als doel om patiënten met de ziekte ALS te ondersteune...
AC WKW Prinsenstichting AC WKW Prinsenstichting 576 meter Vertaald door Google Grapig Origineel Grapig
Stichting Hersentumorfonds - Dutch Brain Tumor Foundation Stichting Hersentumorfonds - Dutch Brain Tum... 579 meter Meer perspectief bieden aan hersentumorpatienten door financiering van meer en specif...
Zaans Erfgoed Zaans Erfgoed 612 meter Zaans Erfgoed
TTM Simson TTM Simson 955 meter In 1937 opgericht ter ondersteuning van de gymnastiekvereniging "Simson". Heden ten d...
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid