facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Stichting vrijwillige zwerfafval opruimers - svzo

Info

ZWERFAFVAL Verdwijnt niet door Regels Boetes of Ergernis. wel door Samen opruimen.

Geschiedenis

"Niet de hele dag, niet de hele week, maar zo nu en dan een papiertje of blikje opruimen maakt al een wereld van verschil".

Dit is het motto van Stichting Vrijwillige Zwerfafval Opruimers, een landelijk burgerinitiatief om zwerfafval tegen te gaan.

De SVZO is een initiatief van Willem en Jan Vos van de Bataviawerf in Lelystad.
Samen met Olaf van Dijk hebben zij deze stichting in 2007 opgericht met de doelstelling zwerfafval terug te dringen in Nederland.

Het opruimen en voorkomen van zwerfafval gebeurt in samenwerking met veel vrijwilligers verspreid over heel het land. De deelnemers ruimen op waar en wanneer het hen uitkomt. Op dit moment zijn er ruim 1677 vrijwilligers actief en zijn er 162 distributiepunten waar nieuwe vrijwilligers een gratis afvalgrijper kunnen ophalen.

Het streven van de SVZO is om initiatieven op het gebied van zwerfafval bij elkaar te brengen en daar waar er geen is een initiatief te beginnen. Daarnaast wordt samengewerkt met gemeenten en maatschappelijke organisaties. Op de website kunt u lezen met welke gemeenten wordt samengewerkt en met welke organisatie. Daarnaast staat de stichting open voor initiatieven en samenwerking.

Het initiatief is begonnen in Lelystad en breidt zich nu verder uit over Nederland. Op de website staat een overzichtskaart waar de vrijwilligers actief zijn.

De SVZO is een stille kracht die tot doel heeft een mentaliteitsverandering opgang te brengen van weggooien naar opruimen. Die wordt beoogt door zelf het voorbeeld te geven door op te ruimen en daar waar mensen geïnteresseerd zijn een gesprek aan te gaan. Het opruimen krijgt hierdoor een status.

Is na het lezen uw interesse gewekt en wilt u vrijwilliger worden, misschien distributiepunt of wilt u financieel steunen dan verwijzen wij u naar de website www.svzo.nl. Heeft u vragen of wilt u misschien samenwerken vanuit uw initiatief of wilt u ondersteuning dan kunt ook naar de website of een mail sturen naar [email protected].

De SVZO is afhankelijk van giften, donaties, sponsoring, fondsen en subsidies. Om met dit initiatief door te blijven gaan wordt ook op dit gebied een oproep gedaan om de stichting te steunen. Het is een ANBI stichting, dus fiscaal aantrekkelijk.

Laten we samen Nederland het eerste land in de wereld zwerfafvalvrij maken, want daar waar zware handhaving is komt ook zwerfafval voor. Alleen onze mentaliteit kan het terugdringen.

Adres:
Stad: Lelystad


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Buurtvaders Lelystad Buurtvaders Lelystad 4 km Voor het werken aan de sociaal economisch en fysieke ontwikkeling van de wijken en bu...
Recensies
Opgeruimd staat netjes
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid