facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Stichting Vogel- en Dierenopvang de Bonte Piet

Stichting Vogel- en Dierenopvang de Bonte Piet

Info

Opvang wilde inheemse dieren

Geschiedenis

Vogel en Egelopvang De Bonte Piet heeft als doel om wilde inheemse beschermde dieren die op wat voor een manier dan ook in de problemen zijn gekomen op te vangen en te verzorgen.

U moet hierbij denken aan verkeersslachtoffers, jonge dieren die door de ouders verlaten zijn, zieke dieren, botulisme slachtoffers etc. Onder deze dieren bevinden zich ook zeldzame exemplaren en dieren die op de rode lijst staan.

De dieren worden bij binnenkomst onderzocht en eventueel met medicijnen behandeld.

Dit alles wordt gedaan door een geweldige groep vrijwilligers die iedere dag weer paraat staat. Het mooiste is wanneer het dier sterk genoeg is om te worden uitgezet en terug de natuur in kan.



"De doelstelling van De Bonte Piet is het tijdelijk opvangen, revalideren en verzorgen van inheemse dieren die door ziekte, verwonding of wees worden tijdelijk niet zelfstandig in de natuur kunnen overleven. Tijdens de opvangperiode wordt ervoor gezorgd, dat de dieren zoveel mogelijk kunnen leven volgens hun eigen gedrag, zodat zij zo makkelijk mogelijk weer kunnen terugkeren in de natuur. De activiteiten vinden het hele jaar door plaats, met pieken in het voorjaar jonge, verweesde dieren en in de winter weinig voedsel."
Adres: Broerdijk 32a, 1679 GK Midwoud
Telefoonnummer: 0229591856
moc.teipetnobed@ofni
Stad: Midwoud
Route: Broerdijk 32a
Postcode: 1679 GK


Openingstijden

Maandag: 09:00 - 17:00


op zoek naar gerelateerd: de bonte piet terschelling, vogelopvang noord holland
Recensies
Ik had advies nodig over een uitgevlogen jongen torenvalk die me plots, op twee meter afstand, op een hek zat aan te kijken. Hoewel het zondag vroeg in de avond was kreeg ik direct een deskundig iemand aan de lijn. Het is zeker ook daardoor dat ik nu met zoveel plezier de capriolen van vijf jonge torenvalken kan volgen.
We zijn weer goed geholpen. Mijn man heeft een jonge fuut moeten redden die aangevallen werd door een kat. Blij dat we vlakbij wonen. Of de fuut het gaat redden is de vraag. Zijn moeilijke eters in de opvang. Plus een beet onder zijn vleugel waar hij antibiotica voor krijgt vijf dagen lang. Was behoorlijk druk met jonge vogels en egeltjes hoorde we.
Wat een mooie locatie voor stage of vrijwilligerswerk/dagbesteding. Zeer professionele mensen en begeleiding. Schone en veilige omgeving. Mogelijkheden om te leren. Je mag er zijn wie je ook bent. Er is veel acceptatie en ruimte om jezelf te zijn.
Fijn dat er zoveel vrijwilligers zijn die zich bekommeren om vogels en egels. Een donatie aan deze organisatie komt goed terecht. We hebben 4 baby egels gebracht 3 hebben het gered door de goede zorg een was te zwak. Je kan je gevonden zieke egel adopteren waarna je hem weer in je eigen buurt kan uitzetten ook een geweldige actie. Zo hou je dieren in je eigen wijk.
Zeer professionele manier van vogelopvang en duidelijk enorme kennis. Fijn dat er dit soort instellingen zijn met zulke gedreven mensen die het werk doen!
Fijn dat ze zich zo sterk maken voor wilde dieren! hopelijk heeft de Brandgans die wij gebracht hebben dankzij De Bonte Piet nog kans op een fijn leven. Dank jullie wel!
Vandaag bij de open dag geweest van de bonte piet Gezellige dag gehad en wat zijn de vrijwilligers toppers, leuke rondleiding gehad,er waren allerlei kraampjes plus wat te knutselen voor de kids
De vrijwilligers van de Bonte Piet doen prachtig mooi werk voor dieren van klein musje tot groot zwaan. Allerlei dieren, vooral vogels en egels, krijgen rust, ruimte en verzorging om te herstellen of te groeien. Ze worden indien nodig naar de dierenarts gebracht voor diagnose en operatie. En als het echt niet anders is kunnen ze een diertje op een snelle en pijnloze manier uit zijn lijden verlossen. Dit gebeurde helaas met een bokje dat we met een open breuk aan de vleugel erheen brachten. Maar een jong roodborstje dat vorig jaar tegen het raam vloog is helemaal hersteld. Ook hebben we 2 egeltjes meegenomen voor in de tuin. Een is met de noorderzon vertrokken maar de ander is in zijn huisje getrokken.
Een bezoek gebracht tijdens de open dag, erg leuk!
Geweldig werk wordt hier verzet, Vanavond een jonge spreeuw, gevangen achter de muur, gered en daar 's avonds naartoe gebracht: is nu in goede handen. Leuke rondleiding gekregen daarna door een zeer professionele en gedreven medewerkster. Goud waard zijn deze mensen.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid