facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Stichting The Butterfly House

Stichting The Butterfly House

Info

lectures, community projects, ecology and (butterfly)gardens.

Geschiedenis

De stichting The Butterfly House of Stefan Cools wil mensen met behulp van de verbeeldingskracht van de kunst op een andere manier naar de natuur laten kijken, mensen bewuster maken van de werking van de natuur en van welke rol de mens daar zelf in kan spelen.
Met name de levenscyclus van de vlinder is zeer geschikt voor deze bewustwording. De levenscyclus van de vlinder is een metafoor voor de natuur in zijn geheel. De afhankelijkheid van vlinderrupsen van specifieke planten (waardplanten) maakt de onderlinge verbondenheid van de diverse natuurlijke elementen duidelijk. De levenscyclus van de vlinder laat op kleine schaal de circulaire werking van de natuur zien.

De stichting streeft de betreffende bewustwording na middels educatie
met een kunstzinnige kwaliteit. Verbeeldingskracht en verwondering dienen te worden ingezet om kinderen en volwassenen 'grensoverschrijdend' te doen denken. Het middels de levenscyclus van de vlinder mensen meer bewust maken van hetbelang van de natuur.
De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door:
- het realiseren van vlindertuinen met een educatieprogramma;
- het organiseren en uitvoeren van lezingen, excursies, presentaties en andere educatie- en kunstprojecten;
- het organiseren van culturele manifestaties en tentoonstellingen;
- het inhaken op en dwarsverbanden leggen met bestaande initiatieven op hetgebied van natuur en cultuur;
- alsmede door het samenwerken met partners uit andere disciplines en
sectoren.

De stichting heeft geen winstoogmerk.



"Vlinders vinden het fijn op plekken waar de natuur in balans is, daar waar de natuur optimaal bloeit. The Butterfly House wil dat iedereen de natuur ontdekt en tot bloei komt. De natuur om ons heen, maar ook de persoon die we van nature zijn.​The Butterfly House kweekt, doormiddel van prikkelende educatie- en participatieprojecten meer verwondering over natuur en creëert meer verbinding tussen mens en natuur.The Butterfly House doet en denkt met de handen uit de mouwen en de laarzen in de klei; learning by doing."
Adres: Oranjeplein 9, 6241EN Bunde (Limburg)
Stad: Bunde
Route: Oranjeplein 9
Postcode: 6241EN


Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid