facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Stichting Stille Pieter

Stichting Stille Pieter

Info

Stichting Stille Pieter

Geschiedenis

Stichting Stille Pieter

Adres: IJselmeerdijk 17, Scharwoude, Noord-Holland, Netherlands
Stad: Scharwoude
Route: IJselmeerdijk 17


Recensies
Ik mag sinds een paar maanden 2 dagen per week op de Stille Pieter vertoeven. Ben "stads" opgegroeid, maar de onvoorwaardelijke liefde van de beesten, de hechte groep, de boerderij, het lekker gezonde eten tussen de middag en NATUURLIJKE samen-werking met vader/moeder, Marit/Petra en Jan Schilder zorgt voor wekelijks repeterende plezier. Het maatschappelijke "moeten" wordt hier als vanzelf omgezet naar willen en vanuit de eigen kracht invullen. Ervaring delen en opdoen op een landelijke creative omgeving in optima forma. Een absolute aanrader wat mij betreft. ‍
Onze zoon komt hier al jaren en heeft het erg naar zijn zin.
Helaas slechte ervaringen opgedaan. Als het lastig wordt wordt landzijde ingeschakeld die ook onvoldoende weet van de problematiek. Zou fijn zijn als deze mensen een skj gaan halen en niet zomaar kwetsbare kinderen in huis halen voor 250 euro per weekend per kind. Schandalig dat deze zorg nog wordt gefinancierd. Als ik mijn kind hoor die daar geweest is dan begrijp ik dat bij elke vorm van overlast zij naar buiten werd gestuurd. Geen woorden voor. Medicatie lag open en bloot in de keuken.
Mijn zoon heeft het enorm naar zijn zin op Stille Pieter. De zorgboerinnen Marit en Petra zijn heel aardig. Buiten zijn, dijkwandelen, onder andere kinderen zijn bij wie allles ook niet zo 'normaal' gaat thuis, is voor hem een enorm fijne, stimulerende ervaring. Er zijn tal van activiteiten: met de honden/paarden spelen, voor de koeien zorgen, dijkwandelen en zwemmen in het IJsselmeer, in het atelier mooie kunstwerken maken, lekker chillen in de gemeenschappelijke ruimte, samen eten maken, broodjes bakken op het kampvuur in de tipi... De recent gebouwde overnachtingsruimte is heel mooi, schoon, ruim en luxe, kinderen delen er met z'n 2-en een kamer. Echt heerlijk allemaal.
Mijn dochter zit hier al een paar jaar met zoveel plezier en ontspanning! Het word gerund door de familie Schilder, ik zie de dochters Marit en Petra het meest, twee lieve vrouwen die rust uitstralen. Er is veel ruimte, buiten...... en een grote binnenruimte. Wij hebben voor onze dochter een plek gezocht met dieren, want die geven onze dochter rust. En daar hebben ze er veel Van! Ze hebben koeien en er worden geregeld kalfjes geboren en paarden een kreeg ook een veulentje Kippen, schapen, geitjes, bijen, honden, katten en kittens etcetera. De kinderen leren onderling met elkaar omgaan en hoe ze de dieren moeten verzorgen, maar ze kunnen ook spelen in de hooibalen, ze wandelen gezamelijk langs het water, er hangen hangmatten,er staat een trampoline, etcetera. Ze kunnen echt verse melk drinken en honing proeven en er is een grote plek, een soort kas, waar zelfgekweekte groente en planten groeien. Er zitten kinderen van alle leeftijden met verschillende behoeftes en er is aan iedereen gedacht. De kinderen kunnen zich ook creatief uitleven, er is een grote hal, daar word o.a gemozaïekt en geverft. In de binnenruimte staan grote tafels, banken, een piano, spelletjes, heel veel knutselspullen. Mijn dochter heeft al zoveel geleerd daar, is nu 16 en houd het vol in de drukke veeleisende leven, door uit te kijken naar de boerderij. En ze hebben ook logeerweekenden en dan komt onze dochter echt helemaal tot rust..... Familie Schilder, jullie zijn allemaal Toppers!! Superblij met Jullie!
Onze zoon komt al 6 jaar bij Petra en Marit en heeft daar echt zijn plek. Stille Pieter was de enige die het aandurfde met mijn zoon en ze hebben ondanks vele heftige ervaringen toch vol gehouden met een bijzonder positief resultaat.
Een super gezellige plek, met leuke mensen en veel dieren, waar je lekker kunt spelen en ontspannen - aldus mijn zoon, die al een paar jaar met veel plezier bij Stille Pieter komt.
Ik kom er al bijna 2jaar, ga er graag naar toe. Heel fijne en betrokken mensen.
Mijn zoon heeft het super naar zijn zin en vind de mensen die er werken helemaal super
Een kleinschalige zorgboerderij waar ze met veel liefde en aandacht voor de clienten werken.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid