facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Stichting Present Houten

Stichting Present Houten

Info

Stichting Present Houten is een makelaar in vrijwilligerswerk in Houten. We geloven dat mensen bereid zijn om zich in te zetten voor de ander in de stad.

Geschiedenis

Visie & missie
We geloven dat mensen best bereid zijn om zich in te zetten voor de ander en de samenleving. De kloof tussen die bereidheid en het daadwerkelijk in actie komen is voor veel mensen (te) groot. Er is een brug, een verbindende schakel nodig. Present wil die schakel zijn.

Missie
Een brug slaan tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden.

Visie
Een beweging op gang brengen in XXXX waarbij steeds meer mensen het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien.

Naam en logo
Het logo van Present beeldt uit waar Present als organisatie voor staat: een brug en een mens met open armen. Bruggen verbinden. Bij bruggen gebeurt wat, kunnen mensen elkaar ontmoeten. Generaties, wijken, straten, buren, collega´s en culturen worden met elkaar verbonden. De verfvegen laten iets van het concrete zien van Present: mensen zijn bereid hun handen uit te strekken naar een ander. De naam ‘Present’ wil zeggen: er zijn voor de ander, als een cadeau, in het hier en nu, de ‘present time’.

Inspiratie
Een mens heeft veel ontvangen om van te genieten en om van te delen met anderen. Present wil zich laten inspireren door de persoon van Jezus Christus. Hij bracht waarden als dienstbaarheid en gelijkwaardigheid in praktijk en zijn voorbeeld prikkelt ons tot navolging. Tegelijk willen we als Present iedereen van welke levensovertuiging dan ook welkom heten om gezamenlijk iets van onze tijd te geven en te ontvangen.

Impact
Vrijwilligerswerk met Present heeft zin! De methode Present is opgenomen in de Databank Effectieve Sociale Interventies. Volgens de onderzoekers is Present effectief in het verbinden van informele en formele zorg. De inzet van een groep vrijwilligers van Present versterkt de professionele hulpverlening en draagt bij aan de ontwikkeling van de hulpvrager. Daarnaast sluit de methode naadloos aan bij de moderne vrijwilliger die zich graag op projectbasis wil inzetten.



"Present slaat een brug tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Als makelaar in vrijwilligerswerk bieden wij de mogelijkheid voor vrijwilligers om zich in de eigen woonplaats in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement. Voor één dagdeel of voor langere tijd."
Adres: Dijkhoeve 1, 3992 XV Houten
Telefoonnummer: 0657991530
Stad: Houten
Route: Dijkhoeve 1
Postcode: 3992 XV



op zoek naar gerelateerd: Elles Goes
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Vrijwilligers van Houten Vrijwilligers van Houten 216 meter Voor alle vrijwilligers in Houten! Cursussen, nieuws en vacatures speciaal voor jou!
Voedselbank Houten Voedselbank Houten 885 meter Ben blij dat ze er zijn.alleen jammer dat het nodig is.
Fladderen De Vikingenpoort Fladderen De Vikingenpoort 972 meter De gezelligste fladderlocatie voor groep 3 en 4!
Buurtgezinnen.nl in Houten Buurtgezinnen.nl in Houten 1 km Gezinnen die overbelast zijn (vraaggezinnen) worden gekoppeld aan gezinnen in de buur...
Wijkcentrum/Cultuurhuis Schoneveld Wijkcentrum/Cultuurhuis Schoneveld 2 km Mijn club had hier een zaaltje gehuurd. Netjes en schoon. Ook het buffet met koffie w...
Fladderen de Stek Fladderen de Stek 2 km De Stek is een kleuterlocatie van de jaarlijkse vakantieweek 'Fladderen' in Houten. K...
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid