facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Stichting Loek helpt

Stichting Loek helpt

Info

Wij trachten het ertoe bij te dragen dat ernstig zieke kinderen zich tijdens het ziekenhuisverblijf iets prettiger voelen en daardoor hopen we zo dat emotionele problemen of stoornissen in de ontwikkeling van het kind wellicht kunnen worden voorkomen.

Geschiedenis

De Stichting Loek helpt komt voort uit Team Loek Helpt Mee, ontstaan om, met name in de omgeving van ’s-Heerenberg, zo veel als mogelijk nieuwe stamceldonoren te werven. Nadat die missie is volbracht, bestond de behoefte om nog meer te doen. Om die reden is besloten tot het oprichten van een stichting, de stichting Loek Helpt.
Hoewel het werven van stamceldonoren nog steeds een nevendoelstelling van de stichting is, is hoofddoelstelling het enigszins veraangenamen van het verblijf in het ziekenhuis van ernstig zieke kinderen. Daarbij moet worden gedacht aan het veraangenamen in de breedste zin van het begrip; bijvoorbeeld een kerstboom op de afdeling, een snoezelwagen of zelfs I-Pads. Veelal beschikken ziekenhuizen niet over de fondsen om in deze middelen/behoeften te voorzien. Deze er voor te willen zorgen dat deze zaken beschikbaar komen, zorgt stichting Loek Helpt er voor dat ernstig zieke kinderen tijdens hun verblijf in het ziekenhuis zich een klein beetje prettiger voelen en hopen we zo dat emotionele problemen of stoornissen in de ontwikkeling van het kind wellicht kunnen worden voorkomen.
Daarnaast wil stichting Loek Helpt ook een bijdrage leveren aan stichtingen die zich op andere aspecten richten, zoals fondsenwerving voor medisch onderzoek en werving van stamceldonoren.

Ziekenhuismedewerkers en kinderen en hun ouders zelf weten als geen ander welke behoeften er bestaan. Zij kunnen dan ook bij de stichting projecten aandragen. Dit zal via de website kunnen. Projecten zullen ook op de website worden gepubliceerd, waardoor het ook voor mensen uit de omgeving van dat ziekenhuis en de kinderen en hun ouders aantrekkelijk wordt te doneren voor een project waarvan zij direct het resultaat zien en merken.

De stichting Loek Helpt is bij de invulling van de doelstellingen volledig transparant. De financiële middelen waarmee we onze doelstellingen willen bereiken worden gerealiseerd door giften en acties die door ons zelf dan wel anderen worden georganiseerd. Al deze financiële middelen komen ten bate van de doelstellingen van de stichting.

Adres: professor wobelstraat 24, 7041XH 's-Heerenberg
Telefoonnummer: 0628804046
Stad: 's-Heerenberg
Route: professor wobelstraat 24
Postcode: 7041XH


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
BSO Sterrenbos BSO Sterrenbos 1 km Buitenschoolse Opvang Sterrenbos in 's-Heerenberg organiseert voor kinderen van 4 tot...
Azora Gertrudis Azora Gertrudis 1 km Temidden van het historische stadje ’s-Heerenberg ligt woonzorgcentrum en verpleeghui...
Montferland Cultuurfonds Montferland Cultuurfonds 1 km Stichting Montferland Cultuurfonds heeft als doel het bevorderen van Kunst en Muziek ...
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid