facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Stichting KonijnenBelangen

Stichting KonijnenBelangen

Info

De stichting voor mensen met een hart voor konijnen!
Stichting KonijnenBelangen is the Dutch Foundation Rabbits Concerns.

Geschiedenis

Er worden een half miljoen konijnen als huisdier gehouden in Nederland. Meestal wordt gedacht dat een konijn een makkelijk huisdier is. Je stopt het in een hok met een beetje sla… In de praktijk blijkt dat veel konijneneigenaren, maar ook dierenwinkels, fokkers en zelfs dierenartsen te weinig kennis of verkeerde kennis van konijnen hebben.

Er kan met een konijn meer fout gaan dan je op het eerste gezicht zou denken! Wist u bijvoorbeeld dat een konijn absoluut geen knaagsteen mag hebben? En dat het vanwege de zeer gevoelige darmen van dit dier erg belangrijk is wat het precies te eten krijgt? Veel konijnen worden onnodig ziek of gaan dood. Door meer kennis van zaken is dit te voorkomen.

Hoewel het konijn een enorm populair huisdier aan het worden is, wordt het dier vaak als wegwerpartikel behandeld. Veel konijnen worden 'vrijgelaten' op straat, in bos of park, of bij kinderboerderijen. Vrijwel alle tamme konijnen gaan hiermee een wisse dood tegemoet, omdat ze de instincten van hun wilde soortgenoten verloren hebben.

Stichting KonijnenBelangen zet zich in voor een betere kwaliteit van leven voor konijnen, helpt u ook mee?

Onze taak

Stichting KonijnenBelangen (SKB) wil het welzijn van konijnen bevorderen mede door middel van het vergroten van kennis over deze mooie dieren. Ook willen we meer begrip kweken voor hun karakter en laten zien wat zij echt nodig hebben. De SKB tracht dit doel te bereiken door onder meer:
x. vergaren van kennis over konijnen;
x. verschaffen van (medische, gedrags-)informatie over konijnen aan iedereen die met konijnen in aanraking komt;
x. informeren van het publiek door verspreiding van informatie;
x. informeren en activeren van lokale en landelijke overheden;
x. ondersteunen van konijnenopvangen.

Producten

x. Nieuwsbrief: De Snuffelcourant.

x. Verschillende boekjes over verzorging, voeding, ziekten, speelgoed, probleemgedrag, karakter en gedrag van konijnen met het doel deze te verspreiden onder dierenartsen, dierenzaken en mensen zonder internetaansluiting, ook verkrijgbaar op pdf formaat via de website.

x. Educatieve konijnenposter voor dierenartsen, dierenwinkels, tuincentra en privé gebruik (voor bijvoorbeeld spreekbeurten). Deze poster geeft met foto's weer wat de belangrijkste zaken zijn voor een gelukkig en lang konijnenleven.

x. SKB Konijnen-CD: de enige echte informatieve konijnen-cd van Nederland! Alle informatie uit onze folders staat er uitgebreid en in begrijpelijke taal op, met heel veel foto’s, animaties en filmpjes. Aanschaf, verzorging, huisvesting, ziekten, noem het maar en het staat er op! Evenals veel spelletjes, zowel voor de allerjongsten als de alleroudsten, kleurplaten, puzzels, een fotoalbum, kaarten en nog veel meer!

x. Babykonijnenmelk: voor pasgeboren konijntjes is er een speciale melkformule te koop. Deze melk bestaat uit een mengsel van 2 speciale melkpoeders. Deze melksamenstelling lijkt heel erg op de melk van konijnenmoeders, en de overlevingskansen van konijnenbaby's zijn met deze melk zeer groot.

x. Snuffelaward - Kinderboerderijenproject van SKB. Kijk voor meer info op http://www.snuffelaward.nl/ of http://tinyurl.com/clo62tv

Adres: Dedemsvaartseweg-Zuid 113, 7775 AE Lutten, Overijssel, Netherlands
Telefoonnummer: 06-13689281
ln.negnalebnenjinok@ofni
Stad: Lutten
Route: Dedemsvaartseweg-Zuid 113
Postcode: 7775 AE


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
KC Hardenberg KC Hardenberg 75 meter Goede begeleiding, prima terrein. Heeft alles wat een hond nodig heeft
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid