Het voornaamste doel van ons is het doorgeven van ervaringen uit de eerste hand over de Tweede Wereldoorlog aan de jeugd van nu en toekomstige generatie.
De Stichting heeft als voornaamste doel het doorgeven van ervaringen en gevoelens uit de eerste hand over de Tweede Wereldoorlog aan de jeugd van nu en toekomstige generaties. Dat streeft ze na in de vorm van gesprekken met hen die de bezetting (bewust) hebben meegemaakt. Ook verzamelt ze voorwerpen die aan de Tweede Wereldoorlog zijn gelieerd. De geïnterviewden krijgen de gelegenheid (zo men daarop staat) anoniem hun informatie te verstrekken. De stichting voorziet zich van advies door mensen die van deze periode studie hebben gemaakt en/of in een andere vorm over veel kennis erover beschikken. In eerste instantie zijn de gemeenten Epe en Heerde het werkterrein. Ook degenen die naar elders zijn vertrokken maar hun roots in een van deze gemeenten hebben liggen kunnen hun inbreng hebben. De stichting wil een eerste editie uitgeven van wat kan uitgroeien tot een reeks boeken waarin deze interviews zijn opgetekend. Daarnaast ligt het in de bedoeling om in 2020, als het 75 jaar geleden is dat de Tweede Wereldoorlog werd beëindigd, een tentoonstelling te houden van teksten, foto’s en voorwerpen die in de periode tot dan zijn verzameld. De stichting wil de financiële middelen verwerven door het aanboren van fondsen, subsidie van beide gemeenten, eventueel hogere overheden, bijdragen van bedrijven, particulieren en giften.
Voeg deze kaart toe aan uw website;
We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid