facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Stichting Childrenshome

Stichting Childrenshome

Info

Deze stichting heeft als doel financiële adoptie (adoptie op afstand) van weeskinderen en ondersteuning aan kinderen in het ondersteuningsprogramma.

Geschiedenis

Samenwerking:
Bij het uitvoeren van de projecten, die we jaarlijks bezoeken, wordt er nauw samengewerkt met de St. Joseph’s Development Trust te Genguvarpatty en met Development of Education and Environment Trust te Tirumangalam. De binnenkomende adoptie- en sponsorgelden komen direct ten goede aan de kinderen die in de weeshuizen wonen, aan de weeshuizen en aan de kinderen die nog bij hun ouders of familie wonen.
Ieder jaar wordt door de regering de gehele financiële boekhouding van een NGO (Non Governmental Organizations) gecontroleerd.
De regering stelt namelijk steeds hogere eisen aan NGO’s die kinderen helpen. En dat is maar goed ook. Er zijn nog steeds teveel Indiase organisaties die een slecht beleid voeren. Te denken valt dan aan slechte sanitaire voorzieningen, teveel kinderen in een cottage, enz.Ook een slechte financiële boekhouding kan een van de redenen zijn dat een vergunning wordt ingetrokken.

De weeshuizen:
In de vijf weeshuizen, Pudhu Vansantham, Pudhu Punal, Pudhu Udhayam, Pudhu Yugam en Pudhu Irudayam wonen 307 kinderen, waarvan er 45 verstandelijk en/of lichamelijk gehandicapt zijn. Deze kinderen worden op een zo gewoon mogelijke manier opgevoed. Dat wil zeggen dat er geprobeerd wordt om het gezinsgevoel zoveel mogelijk te benaderen. De kinderen staan onder de hoede van “huis”moeders. Dit zijn weduwen die er voor zorgen dat de kinderen weer een moeder-kind en broer-zus gevoel krijgen.

Ondersteunen van kinderen die bij hun familie in het dorp wonen:
Daar het voor SJDT, onze partner in Zuid India, steeds moelijker wordt om geschikte locaties te vinden voor het bouwen van wees-
huizen kunnen ze steeds minder kinderen in de weeshuizen onderbrengen. Het volgende project is dan ook tot stand gekomen:

Medewerkers van SJDT selecteren kinderen uit de gemeenschap van de Dalits in het district Nagapattinam en het district Cuddalore. Deze beide districten liggen in het oosten aan de Golf van Bengalen, 326 km ten zuiden van de hoofdstad Chennai. Dit is de kust die getroffen is door de tsunami.

In aanmerking komen semi-wezen en kinderen die tot de allerlaagste kaste behoren. Te denken valt dan aan één-oudergezinnen, kinderen die bij hun opa en oma wonen of bij hun oom en tante. Weeskinderen zullen nog steeds in een weeshuis opgenomen worden. Het voordeel van deze hulpverlening is dat er minder kinderen opgenomen worden in de weeshuizen, dat er minder kosten gemaakt worden en dat de kinderen in hun vertrouwde omgeving blijven wonen. Vooral dit laatste is een belangrijk gegeven.

SJDT houdt toezicht op het kind en op de familie waar het kind verblijft. In dit programma krijgen kinderen ondersteuning op maat. U ondersteunt een kind in zijn of haar familie en binnen de eigenleefgemeenschap.

In november 2010 is de Stichting Childrenshome gestart met een tweede organisatie in Zuid-India. Het betreft de organisatie DEET. Deze naam staat voor Development of Education and Environment Trust en is opgericht in het jaar 2007. Deze organisatie legt zich toe op ondersteunen van kinderen die bij hun familie in dorpen wonen in de Sirumalai Hills in het district Dindigul. Aan het hoofd van deze organisatie staat mevrouw Mrs. Prema Latha. Deze mevrouw heeft zich het lot aangetrokken van al die kinderen die in de dorpen wonen en, samen met hun vader of moeder, moeten werken op het land en niet naar school gaan.

DEET houdt toezicht op het kind en op het gezin waar het kind verblijft. Ook zullen de kinderen regelmatig door een arts worden onderzocht.

Waar nodig wordt toegang gegeven tot basisvoorzieningen zoals eten, onderwijs, kleding en medische zorg. We werken aan structurele oplossingen voor armoede. Er is in het programma aandacht voor het verbeteren van de lokale leefomstandigheden.

Wereldwijd leven miljoenen kinderen in onrechtvaardige situaties.Als sponsor kunt u concreet voor één van deze kinderen opkomen. Kom in actie en sponsor een kind in een thuissituatie voor € 10,00 in de maand.

Het werk en resultaten van Childrenshome zijn afhankelijk van de hoeveelheid geld en inzet die de organisatie vrijwillig ontvangt. Daarom is het zo ongelooflijk belangrijk dat zoveel mogelijk mensen onze organisatie steunen. Hoe meer steun per maand, hoe meer kinderen daar structureel van profiteren.

Voor al deze kinderen zet de Stichting Childrenshome zich in.

Paul Smit - filosoof en cabaretier - heeft zich als ambassadeur verbonden aan de Stichting Childrenshome.

Bekijk onze website en maak kennis met de kinderen die wij reeds ondersteunen en de kinderen waar wij uw hulp voor vragen. Uw hulp, in de vorm van financiële adoptie van een weeskind of steun aan een weeshuis, maakt een verschil...

Lia en Jan Mureau

Adres:
Telefoonnummer: 0033 475610464
Stad: Made



op zoek naar gerelateerd: Kind adopteren financieel, Kind financieel adopteren Afrika
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
SWO Stichting Welzijn & Ondersteuning Drimmelen SWO Stichting Welzijn & Ondersteuning Drimme... 355 meter Goede en leerzame stageplaats!
Kpj Made Kpj Made 1 km KPJ Made telt ongeveer 200 leden. Ook sensation Waasland wordt georganiseerd. En tal ...
Stichting Mobiliteit Voor Iedereen Stichting Mobiliteit Voor Iedereen 2 km Onbetrouwbaar. Komt niet opdagen volgens afspraak en is dan ook nog telefonisch onber...
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid