facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Stichting Behoud Weervisserij

Stichting Behoud Weervisserij

Info

De Stichting Behoud Weervisserij heeft als doel het bevorderen en in stand houden van de ambachtelijke wijze van vissen op ansjovis.

Geschiedenis

De Stichting Behoud Weervisserij heeft als doel het bevorderen en in stand houden van de ambachtelijke wijze van vissen op onder andere ansjovis door middel van de weervisserij in de Oosterschelde en deze vorm van visserij toeristisch en educatief op de kaart zetten. De stichting tracht haar doel ondermeer te verwezenlijken door voorwaarden te scheppen en omstandigheden te bevorderen waardoor het voor weervissers uit Bergen op Zoom en omgeving mogelijk zal blijven om de weervisserij in de toekomst te continueren op dezelfde of vergelijkbare wijze zoals deze reeds gedurende enkele eeuwen in de Oosterschelde plaatsvindt.



"Familie Van Dort is de laatste familie die nog beroepsmatig actief is in de weervisserij op de Oosterschelde.De ansjovis die in het seizoen mei t/m juli wordt gevangen, wordt verkocht in de winkel van firma Van Dort. Als de vlag uithangt, dan is er ansjovis gevangen. Ook andere vis, zoals geep en makreel, wordt in de winkel verkocht. Evenals potten met gezouten ingemaakte ansjovis.Aangezien de vangst van ansjovis grillig kan zijn, is het verstandig om in het seizoen van tevoren te bellen of er verse ansjovis verkrijgbaar is."
Adres:
Stad: Bergen op Zoom


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Stichting Fort Smakelijk Stichting Fort Smakelijk 2 km Fort Smakelijk is elke keer weer genieten. Veel bedrijven roepen dat iedereen welkom ...
Recensies
Goedemiddag, kan ik bij jullie gedroogde vis kopen?
Unieke vishandel, uitsluitend zelf gevangen vis. In het seizoen ansjovis, gevangen in een 'weer'. Jammer genoeg uitstervende traditie.
Heerlijke vissoep gehaald en paling Lekker gebakken savonds was ook heerlijk
Geweldige mensen, waar je heerlijke soep & geweldige streekproducten kan kopen
Klant vriendelijk en heerlijke ansjovis !
Bijzonder hartelijk en verder kan niet.
Lekkere verse paling
Sublieme vis te koop.
Leuk winkeltje in de achtertuin.
De leverancier van de echte Bergse ansjovis!
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid