Aanpak Jeugdoverlast Amsterdam
Geluidsoverlast, jongeren die op straat drugs gebruiken, jeugdgroepen die rondhangen in portieken en rotzooi achterlaten.
Onze aanpak
De aanpak van SAOA berust op twee belangrijke pijlers: aanwezigheid op straat en het bezoeken van gezinnen.
Als er bij SAOA overlast wordt gemeld, wordt er direct een straatcoach ingeschakeld. Hij De Straatcoach weet wat er speelt op straat en spreekt de jongeren aan op hun gedrag en op de overlast die ze veroorzaken. De straatcoach legt op een eerlijke en respectvolle manier contact met de jongeren om een eind te maken aan de overlast.
Als dat nodig is wordt een bezoek gebracht aan de gezinnen van de jongeren die overlast veroorzaken. Een interventiemedewerker gezinsaanpak van SAOA gaat langs en wijst de ouders op de verantwoordelijkheid die ze hebben voor het gedrag van hun kinderen.
De interventiemedewerker maakt afspraken met de ouders en de jongere om zo te voorkomen dat er opnieuw overlast wordt veroorzaakt. De straatcoaches en de interventiemedewerkers controleren vervolgens of de jongeren zich houden aan de gemaakte afspraken.
De totaalaanpak van SAOA zorgt ervoor dat het net rond de overlastgevende jongeren zich sluit en overlast tot het verleden behoort. SAOA is daarnaast een waardevolle bron van informatie voor haar partners. Informatie die de straatcoaches en de interventiemedewerkers verzamelen wordt zo snel mogelijk gedeeld met de partners.
Voeg deze kaart toe aan uw website;
We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid