facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Stedelijk Museum Alkmaar

Stedelijk Museum Alkmaar

Info

Stedelijk Museum Alkmaar blijft verrassen! Mooie tentoonstellingen en activiteiten voor jong en oud, www.stedelijkmuseumalkmaar.nl

Geschiedenis

Stedelijk Museum Alkmaar is hét geheugen van de stad Alkmaar en het vertrekpunt voor iedereen die de geschiedenis en de kunst van Alkmaar en omgeving wil beleven en ontdekken.

In het museum wordt het verleden op een actuele en persoonlijke wijze gepresenteerd in afwisselende en interactieve presentaties met hoogwaardige collecties oude en moderne schilderkunst en kunstnijverheid en de stadsgeschiedenis. Het museum heeft daarnaast een sterke en onderscheidende collectie Bergense School. Deze verzameling toont een dwarsdoorsnede van het Noord-Hollands expressionisme van 1900 tot 1955. Dit maakt Stedelijk Museum Alkmaar aantrekkelijk voor een breed en landelijk publiek.

Museumcafé en Museumwinkel
De foyer met het sfeervolle Museumcafé en de uitgebreide Museumwinkel maken het moderne gebouw tot een eigentijdse ontmoetingsplek midden in het hart van historisch Alkmaar.

Onze taak

Stedelijk Museum Alkmaar is hét geheugen van de stad Alkmaar en het vertrekpunt voor iedereen die de geschiedenis en de kunst van Alkmaar en regio wil beleven en ontdekken. Het museum geeft een ‘portret van de stad’: spiegelend, reflecterend, verbindend, vertrouwd en verrassend, van heden naar verleden, van mensen en gebeurtenissen, van geschiedenis en kunst.

Producten

Museumwinkel en Museumcafé



"Stedelijk Museum Alkmaar is één van de oudste musea van Nederland en verbindt mensen, kunst en geschiedenis. Het museum presenteert een fraaie collectie oude en moderne kunst, kunstnijverheid en stadsgeschiedenis. In de schoolvakanties zijn er workshops voor kinderen van alle leeftijden en in de goed gesorteerde museumshop vindt u een origineel cadeau. In het museumcafé geniet u van fair trade koffie, zelfgemaakte soep of heerlijk gebak."

"Stedelijk Museum Alkmaar is één van de oudste musea van Nederland en verbindt mensen, kunst en geschiedenis. Het museum presenteert een fraaie collectie oude en moderne kunst, kunstnijverheid en stadsgeschiedenis. In de schoolvakanties zijn er workshops voor kinderen van alle leeftijden en in de goed gesorteerde museumshop vindt u een origineel cadeau. In het museumcafé geniet u van fair trade koffie, zelfgemaakte soep of heerlijk gebak."
Adres: Canadaplein 1, 1811KE Alkmaar (gemeente)
Telefoonnummer: 072-5489789
ln.raamklamuesum@ofni
Stad: Alkmaar
Route: Canadaplein 1
Postcode: 1811KE



op zoek naar gerelateerd: stedelijk museum alkmaar picasso, stedelijk museum alkmaar collectie, stedelijk museum alkmaar vacatures, beatles museum alkmaar, stedelijk museum alkmaar parkeren, museum alkmaar sluijters, stedelijk museum alkmaar openingstijden, museum alkmaar bergense school
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Baskerville Tattoo Baskerville Tattoo 441 meter Tattoo laten zetten bij Joe Ik heb een prachtig custom ontwerp het zetten verliep goe...
ATELIER magazine ATELIER magazine 2 km Een aanrader voor elke art liefhebber.
Fabian-Art Fabian-Art 2 km Wij hebben een prachtig schilderij van Fabian-art aan de muur hangen. In eerste insta...
Rox Entertainment Rox Entertainment 3 km Entertainment in de breedste zin van het woord
Recensies
Mooi museum, veel van geleerd. Zeer vriendelijk personeel en interessante exposities. Ik ben geweest bij de expositie van Rudi van de Windt, 16e eeuw voor Alkmaar, Victory en de Bergense school. Heb uren zitten kijken en lezen. Mooie verhalen! Leuk om erachter te komen hoe belangrijk Alkmaar is geweest voor het ontstaan van het huidige Nederland.
Erg mooie museum. Was groter dan verwacht. Had verschillende mooie schilderijen en ter mijn verbazing ook objecten van De Gouden Eeuw.Bezocht opWeekendWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenNee
Een mooie tentoonstelling over de Bergse school met een mini tentoonstelling over Charley Toorop. Leuk om er weer eens te zijn. Fijn museum.
Mooi museum met Wisselde exposities. Ik zelf vond het verhaal over het Alkmaarse ontzet heel mooi gedaan. Je loopt door de belegering heen in dit museum. Ook de gouden eeuw van Alkmaar heeft vele mooie voorwerpen in haar collectie.Bezocht opWerkdagWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenJa
Wat een prachtig museum. We hebben genoten van de prachtige exposities. Plantage Alkmaar in Suriname is een mooi maar ook heftige tentoonstelling. Ondanks de prachtige schilderijen en voorwerpen is het verhaal er achter iets vreselijks en feitelijk een schande wat medemensen is aangedaan onder het bewind van de VOC en de WIC. Er waren gruwelijke gebeurtenissen maar maakt onderdeel van onze ware geschiedenis. Het is een aanrader om deze tentoonstelling te bekijken. Maar ook de tentoonstelling de gouden eeuw van Alkmaar is mooi maar houdt natuurlijk ook verband met de enorme rijkdom door onze handel. Ook mooi zijn de tentoonstellingen de victorie van Alkmaar, prachtig hoe mooi de geschiedenis wordt verteld over de Spaanse verdrijving van hertog Alva. en de kunstenaars van de Bergense school. Het was ons de reis van bijna 3 uur wel waard. Mooie museumwinkel en uitstekend café.
Een overzichtelijk museum in het centrum van Alkmaar. Prima parkeergarage in de buurt van het museum. Op de begane grond zijn wisseltentoonstellingen. Nu tot 19 maart 2023 de tentoonstelling Plantage Alkmaar. Suriname 1745. - tot heden. In het souterrain een tentoonstelling over Het beleg van Alkmaar in 1573 en de Gouden Eeuw. Op de eerste etage een omvangrijke collectie moderne Nederlandse kunst uit de periode 1900-1955. Hieronder ruim 280 werken van kunstenaars die in en rond Bergen woonden of werkten. De collectie van de Bergense school is de moeite waard met werken van Charley Toorop, Piet Wiegman en vele anderen. Het museum maar ook de stad Alkmaar is een bezoek zeker meer dan waard.
Wat een mooie tentoonstelling!! Mooi om de verbanden/invloeden tussen van Gogh en de Bergense school schilders te zien. Het café en de museumwinkel ...ook een aanrader..en aardige bediening!!! In de museum winkel kun je de alleraardigste cadeautjes kopen! Ik zou zeggen...ga er heen!
Leuk verrassend en informatief museum. Als je in Alkmaar bent is het zeker de moeite waard om binnen te lopen. Gezellig museum restaurant.Bezocht opOfficiële feestdagWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenNiet zeker
Update: Nu te zien een tentoonstelling over Van Gogh, Cezanne en Le Fauconnier en hun invloed op de Bergense School. Alles duidelijk uitgelegd en in beeld gebracht. Een mooie overzichtstentoonstelling van de familie Toorop gezien. Op de bovenverdieping was er veel aandacht aan de Bergense school . Nu is er een leuke tentoonstelling over het werk van Allart van Everdingen, met aparte aandacht voor Reynaert de Vos.
Heel mooi museum en informatie over het slavernijverleden is wel heel relevant. De Bergense school is ook mooi.Bezocht opWerkdagWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenNee
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid