facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Station Weert

Geschiedenis

Station Weert is een Nederlands spoorwegstation in Weert en werd geopend op 20 juli 1879. Het ligt op het traject Eindhoven - Roermond - Maastricht.Het stationsgebouw dat er nu staat, is in 1914 gebouwd en is ontworpen door George Willem van Heukelom. Het is een in baksteen opgetrokken gebouw met een achtkantige toren, voorzien van een torenspits met stadswapen.Bij het station zijn meerdere onbewaakte fietsenstallingen en tevens een bewaakte fietsenstalling. Bij het station ligt een taxistandplaats en een busstation, met bussen naar diverse plaatsen in de omgeving. Verder is er een groot (betaald) parkeerterrein voor auto's.Tot eind jaren zestig was Weert belangrijk voor het goederenvervoer per spoor. Vanuit Weert werden Maarheeze (inclusief de Philips-fabriek), Heeze, Budel en Baexem-Heythuysen bediend. Daarvoor beschikt Weert over een groot goederenemplacement en een eigen rangeerlocje ("Sik"). Van het oorspronkelijke station uit 1879 resteerden tot circa 1972 twee sporen die, laaggelegen langs de Parallelweg (lokaal genaamd "De Put"), enkele fabrieken railaansluiting tot voor de deur boden (zie Sven Zeegers' sporenplan 1965). Ook was in die tijd de oude locomotievenloods nog aanwezig die later in opdracht van NS werd gesloopt. Het is in 2008 door de Nederlands Spoorwegen (NS) verkozen tot mooiste treinstation.

Adres: Stationsplein 21, 6001 CH Weert
Stad: Weert
Route: Stationsplein 21
Postcode: 6001 CH



op zoek naar gerelateerd: Adres station Weert, Station Weert parkeren, Bus Weert Eindhoven, Trein Weert - Eindhoven, Vertrektijden trein Weert Roermond, NS Weert, Station weert wc, Spoorlijn Weert
Recensies
Fijn dat hier een intercitystation is. Het gebouw an sich is best mooi, maar de laatste tijd vind ik het wat achteruitgaan. Beneden in de hal is een plek waar het al maanden lekt, er staat dan water op de vloer en de tegels zijn vies. De lift is soms stuk, en soms slapen er daklozen in de wachtruimte op het perron. Voor het gebouw staan altijd fietsen waar het niet mag, maar die worden nooit geruimd. En in de onbewaakte stalling is het een rommeltje, met fietswrakken die niet worden verwijderd. Blad wordt daar ook niet opgeveegd. De bloemenwinkel is ook al weer tijden dicht. Het onderhoud is al met al een beetje verwaarloosd.
Mooi, ouderwets station, alleen niet veel bijzonderheden. Er is een Kiosk voor een snack of koffie te nuttigen. Verder zou het fijn zijn als het toilet iets schoner was en er een KPN spot zou zijn.
De wc ligt helemaal vol met iederwens poep! ook op de grond!!! en daar betaal je dan 50cent voor. dit is al een paar maanden lang zo en niemand maakt dit schoon. schaam je!!!!!!
Simpel station, niet heel veel. Er is wel een kiosk. Alleen je moet er wel op letten dat de in- en uitcheck palen bij de ingang zijn en niet op het perron. Dat is niet altijd heel handig omdat je dan eerst helemaal de trap af moet lopen als je het even vergeet. Dus let er wel op. Ze zitten achter een paar palen in de gang bij de ingang. Verder is de lift meerdere keren stuk geweest. Maar het perron zelf is wel netjes. Ik reis vaak hiermee.
Station Weert is een Nederlands spoorwegstation in Weert en werd geopend op 20 juli 1879. Het ligt op het traject Eindhoven - Roermond - Maastricht. Het stationsgebouw dat er nu staat, is in 1914 gebouwd en is ontworpen door George Willem van Heukelom. Het is een in baksteen opgetrokken gebouw met een achtkantige toren, voorzien van een torenspits met stadswapen. Bij het station zijn meerdere onbewaakte fietsenstallingen en tevens een bewaakte fietsenstalling. Bij het station ligt een taxistandplaats en een busstation, met bussen naar diverse plaatsen in de omgeving. Verder is er een groot betaald parkeerterrein voor auto's. Tot eind jaren zestig was Weert belangrijk voor het goederenvervoer per spoor. Vanuit Weert werden Maarheeze inclusief de Philips-fabriek, Heeze, Budel en Baexem-Heythuysen bediend. Daarvoor beschikt Weert over een groot goederenemplacement en een eigen rangeerlocje "Sik". Van het oorspronkelijke station uit 1879 resteerden tot circa 1972 twee sporen die, laaggelegen langs de Parallelweg lokaal genaamd "De Put", enkele fabrieken railaansluiting tot voor de deur boden zie Sven Zeegers' sporenplan 1965. Ook was in die tijd de oude locomotievenloods nog aanwezig die later in opdracht van NS werd gesloopt. Het is in 2008 door de Nederlands Spoorwegen NS verkozen tot mooiste treinstation. Na een renovatie van vier maanden in voorjaar/zomer 2009 is het station uitgerust met een moderne fietsenstalling. Deze is 24 uur per dag bereikbaar. De fietsenstalling is geïntegreerd in het stationsgebouw aan de linkerzijde.
Mooi station. Voorzien van een kios. En kan er warm schuilen. Rokers ruimte aanwezig overdekt Mooie oude uitstraling. Het mist alleen goeie toiletten. Ze hebben er 1 en die ziet er uit alsof hij niet goed word bijgehouden. Verder is het station zelf schoon en makkelijk berijkbaar. Met parkeerplaatsen dicht in de buurt. Ook licht hij dicht bij het centrum van de stad.
Mooi station, met kiosk en bloemenwinkel, uitgang ligt direct aan het Antje van de Statie hotel. Centrum van Weert oude markt, nieuwe markt ligt op ong 5 minuten lopen
Leuk station idd maar ik ben elke dag uur te vroeg op mijn werk en na mijn dienst moet ik elke keer een uur wachten om naar huis te komen - en dat ook s'avonds laat. Jammer, hopelijk heb ik snel rijbewijs
Eenvoudig station. En gedeelte van de reizigers is erg problematiek.
Geen eet tentjes of dergelijke aamwezig
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid