facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Station Middelburg

Geschiedenis

Station Middelburg is het spoorwegstation van de Zeeuwse hoofdstad Middelburg en is gelegen aan de lijn Roosendaal - Vlissingen (Zeeuwse Lijn). Het werd geopend op 1 maart 1872 en het oorspronkelijke stationsgebouw is nog altijd in gebruik.Het station bevindt zich net binnen het historische stadscentrum, tussen het Kanaal door Walcheren - dat ter plaatse door een draaibrug overspannen wordt - en, de voormalige buitenvest, de Segeerssingel. Het stationsgebied heeft sinds het jaar 2000 een gedaanteverwisseling ondergaan. Er werd een nieuw, eigentijds busstation aangelegd (voorheen bevonden de haltes zich aan de overzijde van het kanaal) en in 2004 openden het nieuwe stadskantoor en het kantoor van Waterschap Zeeuwse Eilanden hun deuren.Treinseries die stoppen op Station MiddelburgDe volgende treinen van de NS doen station Middelburg aan:Voor- en natransportDe volgende buslijnen stoppen bij station Middelburg:Voorzieningen Er is een bewaakte fietsenstalling Er zijn meerdere onbewaakte fietsenstallingen Er is een parkeerterrein voor auto's Er rijdt Treintaxi Er is een taxistandplaats Er is een lift beschikbaar die passagiers naar de spoortunnel leidt. Aan de overkant is ook een lift naar boven.

Adres: Kanaalweg 24, 4337 PA Middelburg
Telefoonnummer: 0118-637601
Stad: Middelburg
Route: Kanaalweg 24
Postcode: 4337 PA


Openingstijden

Maandag: 06:30 - 20:30
Dinsdag: 06:30 - 20:30
Woensdag: 06:30 - 20:30
Donderdag: 06:30 - 20:30
Vrijdag: 06:30 - 20:30
Zaterdag: 08:00 - 20:00
Zondag: 10:30 - 20:30


op zoek naar gerelateerd: afstand station middelburg naar centrum, station middelburg winkels, station middelburg parkeren, van station middelburg naar centrum, station middelburg restaurant, voorzieningen station middelburg, station middelburg eten, station vlissingen
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Middelburg railway station Middelburg railway station 0 meter Ziet er een beetje gemankeerd uit dit station. Genoeg treinen die richting het noorde...
Recensies
Leuke plaats vooral als het mooi weer is, veel bezienswaardigheden kijk bij het VVV voor een plattegrond want er is hier een hoop te doen en te zien!!
Mooie oude stad om door heen te wandelen met veel historische gebouwen
Middelburg is een mooie stad. Leuke gebouwen en mooie geveltjes. Met mooi weer veel gezellige terrassen.
christmas time - adventstijd in de stad
Dit is de restauratie van station Middelburg, geen koffieautomaat, niks, blijkbaar al heel lang dicht
Prima treinstation in de hoeven Zeeland. Geen poortjes en mensen met een papieren ticket kunnen hier niet in- of uitchecken. Er loopt een tunnel die de perrons verbindt en is met lift bereikbaar. Op loopafstand van het centrum.
Net 15 min door de regen gelopen denk je binnen warm en droog te kunnen wachten/schuilen op de trein wordt je uit gefoeterd door de schoonmaak mevrouw die boos is over alle confetti die daar van de vorige dag ligt. Snap best dat dat rot opruimen is maar blijft wachtruimte…
Middelburg is een mooie stad in Zeeland. Het oude centrum van Middelburg, het abdij en de bolwerken. De moeite waard om naar toe te gaan.
Kom je na een treinreis van 1.5 uur in Middelburg aan, kun je nergens naar het toilet om dat het betaalsysteem op de toiletdeur niet functioneert maar wel je geld afschrijft. Ook nergens eten of drinken te koop op het station. Zet op z’n minst een automaat neer.
Leuke verrassende winkeltjes in een prettige wandelgebied waar de keuze reuze is. Aan horeca geen gebrek, een drink/eet pauze is geen probleem. Historisch ook interessant, 16 en 17e eeuw.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid