facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Station Leiden Lammenschans

Geschiedenis

Station Leiden Lammenschans is een spoorwegstation in het zuiden van de Nederlandse stad Leiden, gelegen aan de spoorlijn Woerden - Leiden. Het hooggelegen station met één spoor werd geopend op 18 mei 1961.Het station, een ontwerp van architect Koen van der Gaast, had eerder een aparte kaartverkoop met een stationsloket en een eenvoudige wachtruimte. Na jaren van leegstand heeft de NS dit verhuurd aan een koffie- en (shoarma)broodjeszaak die in het stationsgebouw gevestigd is. De kaartverkoop vindt plaats met behulp van twee automaten.NaamHet station ligt aan het Kamerlingh Onnesplein, naast het spoorviaduct over de Lammenschansweg. Deze is vernoemd naar de Schans Lammen, een Spaans legerkamp tijdens het Beleg van Leiden. De naam is waarschijnlijk vooral blijven voortleven dankzij het verhaal van de weesjongen Cornelis Joppenszoon die op 3 oktober 1574 als eerste ontdekte dat de Spanjaarden de schans hadden verlaten. Voor het station staat dan ook een klein standbeeld van Cornelis Joppensz met een hutspotketel in de hand, vervaardigd door de beeldhouwer Oswald Wenckebach. De schans lag bij de tegenwoordige Lammebrug, een stuk zuidelijker dan het huidige station.

Adres: Leiden
Telefoonnummer: 0900-9292
Stad: Leiden



op zoek naar gerelateerd: Lammenschansweg Leiden, Leiden Lammenschans parkeren, Trein Leiden Lammenschans naar Leiden Centraal, 9292 Leiden, Station Leiden Lammenschans adres, Davinci Lammenschans, Station Leiden verbouwing, Leiden spoor
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Rein taxi Rein taxi 750 meter Goede service! Zelfs de kleinste ritten zijn gewoon mogelijk en altijd in voor een le...
Recensies
Een ok station
Keurig klein onbemand station.
Een simpel, prima station met weinig gemakken. Maar meer kun je ook niet verwachten op een locatie als deze.
Fijn station, ik heb ook nog nooit het verkeerde perron gestaan! Jammer van het afval dat overal rondzwerft en alle fietsen die in de verkeerde plaatsen worden gestald.
Oud en zeer klein station. 1 kiosk en geen wc's.
Eerst werden er geen fietsen meer gerepareerd en nu is er helemaal geen bewaakte stelling meet #fail
Prima station, fijne fietsenmaker en tijdens het wachten op m'n fiets een broodje gegeten bij Vet Gezond! 5 minuutjes lopen vanaf het station! Op het omegaplantsoen, makkelijk te vinden via Google maps! : lekkere koffie en heerlijk eten!
Dit is een rustig en overzichtelijk station. Als de trein de ene kant op gaat, gaat hij richting Utrecht, en anders naar Leiden centraal.
Prima station Makkelijk restaurant op het perron Leuk om via deze route Leiden te bezoeken
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid