facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Station Krommenie-Assendelft

Geschiedenis

Station Krommenie-Assendelft is gelegen in de gemeente Zaanstad, aan de spoorlijn van Amsterdam naar Uitgeest en Alkmaar. Het station wordt bediend door NS. Het huidige station is in gebruik sinds 2008 en bestaat uit twee zijperrons met een opvallende overkapping.GeschiedenisVanaf 1867 tot en met 1975 had Krommenie-Assendelft een stationsgebouw van het type SS Hoogezand. Dit was een hoofdgebouw met 2 lagere gedeeltes aan beide kanten. Net als nu had Krommenie-Assendelft 2 perronsporen en op de plek waar nu het bedrijf "Venrooy Caravans" is gevestigd, stond vroeger een goederenoverslagplaats.Van 1975 tot 2008 bestond het station uit een eilandperron met wachtruimte en kaartverkoop en eenvoudige overkapping, van een vergelijkbaar type als de verderop gelegen stations Wormerveer en Zaandijk-Zaanse Schans.Huidig stationIn oktober 2006 startte de bouw van het meer westelijk gelegen nieuwe station Krommenie-Assendelft, boven de eveneens nieuwe kruising met de Saendelverlaan. Dit had te maken met de bouw van Vinex-locatie "Saendelft". Het oude station had geen uitgang aan de Assendelftse kant en kon aan deze zijde ook moeilijk worden ontsloten. Het nieuwe station ligt gunstiger ten opzichte van Saendelft en Krommenie-West, maar daardoor wel verder van de oudere gedeeltes van Krommenie en Assendelft. Het nieuwe station is per 14 december 2008 in gebruik genomen.

Adres: Saendelverlaan 168, Assendelft
Stad: Assendelft
Route: Saendelverlaan 168



op zoek naar gerelateerd: trein krommenie-assendelft naar zaandam, Trein Krommenie Amsterdam, bus 69 krommenie-assendelft, Bus Assendelft, Station Uitgeest, Rijdendetreinen Assendelft, Station Wormerveer, Station Uitgeest plattegrond
Recensies
Een station blijft een station super blij dat ie er is. Maar heb toch wel iets op te merken. Als er wind staat is het gewoon koud er is geen enkele beschutting tegen wind. Ook vind ik het belachelijk dat er een bord staat bij de fietsenrekken dat als je fiets buiten de rekken plaats dat de kans groot is dat ie weggehaald word en dat je hem dan op kan halen bij de gemeente gevolgen een boete maar als ik om half 9 's-ochtends aankom is er amper tot geen plek meer in de rekken. Dus misschien meer ruimte maken voor fietsrekken of fietsen verwijderen die er lang staan.
De wind waait altijd door het station waardoor het altijd koud is en Als het regent wordt je nat behalve als je beschud in het rokers hok gaat zitten
Goed station, wel veel hangjeugd vieze gothics
Goed te bereiken en doordeweeks om het kwartier een sprinter die richting Amsterdam of uitgeest gaat.
Koud station weinig schuilplaatsen
Dit is een ruim station, de toegang voor auto's is aan een kant lastig. Dit moet je weten anders rij je er drie keer langs voordat je de juiste ingang en ook uitgang hebt gevonden.
Vertaald door Google Repareer de lift en de trappen die passagiers van het ene platform naar het andere brengen. De trappen zijn niet goed verlicht en ze maken de plaats donker en ziet er gevaarlijk uit. De lift is oud, vies en donker. Ik vermijd specifiek om deze reden de avondtrein. Origineel Please fix the the elevator and the stairs those that take passengers from one platform to the other. The stairs aren't well lit and they make the place dark and looking dangerous. The elevator is old, dirty, and dark. I avoid taking the evening train specifically for this reason.
It's a train station, does what it has to do. Never had any problems here. Vertaald door Google Het is een treinstation, doet wat het moet doen. Hier nooit problemen gehad.
Great place. Vertaald door Google Geweldig plek.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid