facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Station Heemskerk

Geschiedenis

Station Heemskerk is een spoorwegstation, gelegen in de Noord-Hollandse gemeente Heemskerk aan het traject Haarlem-Uitgeest (km 14,4).GeschiedenisBij de aanleg van de spoorlijn tussen Haarlem en Uitgeest in 1867 was geen rekening gehouden met een apart station voor Heemskerk. In die tijd lag de bebouwing van het kleine dorp namelijk te ver weg van het spoor om van belang te zijn.Daar kwam verandering in met de suburbanisatie van de jaren 60. Ook de groei van de Koninklijke Hoogovens en haar vraag naar arbeiders droegen bij aan de explosieve bevolkingsgroei in de IJmond. Dit had in Heemskerk onder meer de bouw van de wijken Zuidbroek en Oosterwijk tot gevolg. Deze twee wijken waren een voortzetting van de Beverwijkse stadsuitbreidingen aan het spoor.Nu was er dus een toenemende behoefte aan een spoorverbinding voor de nieuwe buurtbewoners en zodoende werd op 1 juni 1969 station Heemskerk opgeleverd. Het station is een creatie van de architect D.J. Waagmeester uit Zaandam. In eerste instantie wilde NS in Heemskerk eerst een sextant plaatsen, maar een exploitant van supermarkten, Simon de Wit, wilde graag in combinatie een supermarkt realiseren.

Adres: Euratomplein 5, Heemskerk
Telefoonnummer: +319009292
Stad: Heemskerk
Route: Euratomplein 5



op zoek naar gerelateerd: Trein Heemskerk Alkmaar, NS reisplanner
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Heemskerk railway station Heemskerk railway station 13 meter Heerlijk wandelen in park Assumburg
Recensies
Er gaan hier 4 treinen per uur, twee richting Haarlem en twee naar Alkmaar/Hoorn. Makkelijk te bereiken dit station, niet teveel franjes. Het enige minpuntje is dat er bij slecht weer bijna geen schuilmogelijkheden zijn.
Wederom weer veel dingen niet in de schappen. De laatste weken grijpen we mis. Nu weer naar Jumbo.
klant vriendelijk kom er graag
Trein gaat maar 2x per uur. Weinig plaatsen om te schuilen tegen de regen.Wel een groot parkeerterrein waar je gratis kan parkeren.
Geen faciliteiten en niet alle treinen stoppen hier zoals op Beverwijk, dat terwijl er toch aardig wat mensen hier opstappen.
Verkeerde kant foto andere kant is stokoud en aan vernieuwingen toe ..dit is pas nieuw
een goed station, alleen jammer dat de metro er niet meer ligt iedere ochtend en dat je soms je trein kan missen door de slagboom
Waarschijnlijk geven de blowende en lachgas hangjeugd het een dikke 5.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid