facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Station Halfweg-Zwanenburg

Geschiedenis

Station Halfweg-Zwanenburg is een spoorwegstation in Halfweg aan de 'Oude Lijn' tussen Amsterdam en Haarlem.GeschiedenisVrijwel op dezelfde plaats als het huidige station Halfweg-Zwanenburg lag tot 1927 het oude station Halfweg, dat werd geopend op een onbekende datum tussen 20 september 1839 en 1 januari 1842. Het was daarmee een van de oudste stations van Nederland. Op 2 oktober 1927 werd het station gesloten voor reizigersvervoer. Tot in 1934 fungeerde het nog als goederenstation voor de suikerfabriek, met een stortplaats voor suikerbieten aan de westzijde. In 1941 werd het oude station afgebroken.Op 9 december 2012, bij het ingaan van de Treindienstregeling 2013 in Nederland, werd een nieuwe spoorweghalte geopend onder de naam Halfweg-Zwanenburg. De openingsdatum was aanvankelijk gesteld op december 2011, maar werd uiteindelijk 9 december 2012.Ligging en voorzieningenHet station ligt bij de voormalige CSM-suikerfabriek Holland, het huidige SugarCity. De twee perrons, de Houtrakkerweg en de Haarlemmerstraatweg (ter hoogte van het Gemeenlandshuis Swanenburg) zijn middels een voetgangersbrug met elkaar verbonden; deze is voorzien van liften.

Adres: Haarlemmerstraatweg, Halfweg (Haarlemmerliede en Spaarnwoude)
Stad: Halfweg
Route: Haarlemmerstraatweg


Openingstijden

Maandag: 04:00 - 01:00
Dinsdag: 04:00 - 01:00
Woensdag: 04:00 - 01:00
Donderdag: 04:00 - 01:00
Vrijdag: 04:00 - 01:00
Zaterdag: 04:00 - 01:00
Zondag: 04:00 - 01:00


op zoek naar gerelateerd: halfweg zwanenburg restaurant, wikipedia station haarlem, station haarlem spaarnwoude, station spaarnwoude lift, trein halfweg zwanenburg, naam halfweg, station sloterdijk, station rotterdam
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Halfweg-Zwanenburg railway station Halfweg-Zwanenburg railway station 50 meter Geslapen in de Keizerskroon, prima hotel en vriendelijk personeel, heerlijk gegeten i...
Recensies
Geslapen in de Keizerskroon, prima hotel en vriendelijk personeel, heerlijk gegeten in het Zwaantje kortom mooie plek
Voor het gevoel is het meer een industriegebied. Echter is het wel mooi wonen aan het water langs de dijk en de openbaar vervoer voorzieningen zijn prima.
Prima station met goede verbindingen naar Haarlem, Amsterdam, Alkmaar en Zandvoort. Richting Haarlem en Amsterdam rijden er vier treinen per uur.
Station waar ieder kwartier een sprinter in de richtingen Amsterdam en Haarlem stopt. Liften aanwezig om de perrons te bereiken. Gratis parkeerplaats naast perron 2, daar bevinden zich tevens de kluisjes met OV-fietsen. Kaartjesautomaat enkel op perron 1.
Er is een outlet store en de weg is heel mooi opgeknapt
Station voorzien van liften en brug over N200. Loopafstand tot Halfweg en Zwanenburg, maar ook uitvalsbasis bezoek Recreatiegebied Spaarnwoude en eind 2020 Amsterdam The Style Outlets.
Liften vaak stuk, enorme trappen belopen..
in de lift word geblowd.
Geen voorzieningen
Het station is erg klein en de perrons zijn ook erg klein in vergelijking met andere nabijgelegen stations. Een ding om in gedachten te houden is dat er geen belemmeringen zijn voor het in- en uitchecken van uw OV-kaart, alleen de automaten zijn er, dus vergeet niet om uw kaart in/uit te wisselen om te voorkomen dat u een boete krijgt. Houd op regenachtige dagen je paraplu's klaar, er is geen schaduw.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid