facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Station Grijpskerk

Geschiedenis

Station Grijpskerk is het station in Grijpskerk in de provincie Groningen. Het ligt aan de spoorlijn Leeuwarden – Groningen, aan de zuidkant van het dorp. Tegenwoordig is Grijpskerk een onbemande stopplaats en wordt bediend door Arriva.GeschiedenisHet eerste station in Grijpskerk werd gebouwd in 1863. Voor de aanleg moest de bodem er sterk worden opgehoogd, een reden waarom de directie van de spoorwegen aanvankelijk het station liever aan de Westerhorn had gewild. De huidige locatie lag echter dichter bij het dorp en centraler binnen de toenmalige gemeente Grijpskerk, wat de doorslag gaf. Het werd op 1 juni 1866, bij de opening van het baanvak Groningen – Leeuwarden, in gebruik genomen. Groningen – Leeuwarden was onderdeel van Lijn B van de Staatsspoorwegen. Grijpskerk kreeg een standaardstation van de vijfde klasse. De spoorlijn beviel zo goed dat, toen Beetsterzwaag plannen had voor een lokaalspoorlijn van de regio Drachten naar het Westerkwartier, de gemeente Grijpskerk in 1871 geld beschikbaar stelde om deze aan te doen sluiten op dit station, met een eventuele doortrekking naar Zoutkamp. De gemeente Grootegast wilde echter niet financieel bijspringen, waardoor het plan werd afgeblazen. Bij het station werd in 1873 een logement geopend aan het begin van de Stationslaan.

Adres: Stationsstraat 31, Grijpskerk
Stad: Grijpskerk
Route: Stationsstraat 31


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Grijpskerk railway station Grijpskerk railway station 0 meter Gaat altijd wel lekker
Gare de Grijpskerk Gare de Grijpskerk 0 meter Gaat altijd wel lekker
Grijpskerk vasútállomás Grijpskerk vasútállomás 80 meter Gaat altijd wel lekker
Recensies
Gaat altijd wel lekker
Niet veel aansluitingen.
Worden heel veel fietsen gestolen.....
Vertaald door Google Zeer ondermaats station bijna in de middle of nowhere gelegen en uitsluitend bediend door de halfuurs stopdienst tussen Groningen en Leeuwarden. Parkeren is goed genoeg, minimale zitplaatsen en beschutting en wat betreft busverbindingen? Ik geloof dat je de bus van tevoren moet bestellen om te komen opdagen. Logisch gezien het feit dat het een landelijk gebied is, maar in dat geval kun je net zo goed een taxi nemen of fietsen. Origineel Very sub par station almost located in the middle of nowhere and exclusively served by the half hourly stopping service between Groningen and Leeuwarden. Parking is decent enough, minimal seating and shelter and as for bus links? I believe you have to order the bus in advance for it to turn up. Makes sense considering it's a rural area, but in that case, you may as well get a taxi or cycle.
Vertaald door Google Gezinsvriendelijk stadje. Origineel Семейный, уютный городок.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid