facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Station Deventer Colmschate

Geschiedenis

Station Deventer Colmschate is een voorstadshalte van de Nederlandse stad Deventer (provincie Overijssel) aan de spoorlijn van Deventer naar Almelo.Het station ligt middenin stadsdeel Colmschate aan de zuidelijke rand van de wijk Het Oostrik, ten westen van het ingesloten dorpje Colmschate en ten noordoosten van sportcentrum en ijsbaan De Scheg. Direct naast het station bevindt zich een belangrijke spoorwegovergang, in de Oostriklaan. In 2014 besloot de gemeenteraad van Deventer dat deze uiterlijk in 2020 moet zijn vervangen door een tunnel.Ongeveer op dezelfde locatie lag tussen 1 september 1888 en 15 mei 1933 ook een station Colmschate. Het oude station Colmschate was van het Standaardtype KNLS, dit werd voor diverse spoorwegstations gebruikt in de jaren 80 van de 19e eeuw. De architect was K.H. van Brederode. Het stationstype is in drie soorten ingedeeld, waarbij dit station viel binnen het type KNLS 3e klasse.VerbindingenIn Deventer Colmschate stoppen de volgende treinseries:Heden ten dage stoppen hier de volgende lijnen bij het station en/of bij het winkelcentrum Colmschate in de buurt van het station.FaciliteitenDeventer Colmschate is voorzien van fietskluizen en onbewaakte fietsenstallingen. Er is een grote parkeerplaats bij sportcentrum 'De Scheg'. Verder is er ook een fietsenmaker aanwezig op het station waar men ook drinken en/of eten kan kopen.

Adres: Colmschate, Overijssel, Netherlands
Stad: Colmschate



op zoek naar gerelateerd: NS reisplanner
Recensies
Slechts 1 kaartjesautomaat op het perron richting het Oosten. Geheel vernieuwd NS station. Bewaakte spoorwegovergang is vervangen door een onderdoorgang / tunnel voor autoverkeer, fietsers en voetgangers. 2018 Bushalte op ongeveer 150 meter afstand. Er zijn trappen en 2 liften beschikbaar. ********************************************* Only 1 ticket machine on the platform towards the East. Completely renewed NS station. Guarded railway crossing has been replaced by an underpass / tunnel for car traffic, cyclists and pedestrians. 2018 Bus stop about 150 meters away. Stairs and 2 lifts are available.
De omgeving rondom het station moet nog afgebouwd/ingericht worden, maar ik vind het al verrassend mooi. Zeker de teksten in de muur als je van het ene naar het andere perron loopt. Er zijn liften aanwezig dus dat is ook positief.
Het oude dorp Colmschate is een klein geheel binnen de wijk Colmschate. Ligt buiten in het groen, geliefde wijk.
Een prima station, met duidelijke reisinformatie. Sinds de verbouwing is het station overzichtelijker geworden, maar helaas is daarbij wel groen weggehaald en door hekken vervangen, wat het station minder gezellig maakt.
Geen overkapping aan de noordkant waar de trein naar het westen stopt en dus de meeste reizigers staan te wachten. Aan die kant ook geen kaartautomaat.
Een simpel station met aan 1 zijde een overdekte plaats waar je echt droog staat. Aan de hoofdkant van het station is een grote overkapping gebouwd maar met een beetje wind wordt je helaas alsnog nat
Mooi groot uitgebreid winkelcentrum en daarmee ook de grootste winkelcentrum van Deventer!
Treinen rijden er prima, maar snachts wil je er niet komen, veel hangjongeren id omgeving
Een mooie station. De opknapbeurt heeft goed werk vericht.
Mooie nieuwe fris opgezette wijk.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid