facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Station Best

Geschiedenis

Station Best is een spoorwegstation in de gemeente Best, aan Lijn E, de spoorlijn van Breda naar Eindhoven. Het station is gedeeltelijk gelegen in de spoortunnel Best. Het station (2002) bestaat nu uit een glazen overkapping over vier perronsporen. De architect van dit station is Theo Fikkers.GeschiedenisHet station is geopend op 1 juli 1866. Bij het ontstaan van de NS in 1938 werd dit station op 15 mei van dat jaar gesloten. Op 10 juni 1940 werd het station heropend op dezelfde locatie. Het stationsgebouw kent 3 fases. Van 1864 tot 1977 bestond het station uit een standaardstation 5e klasse. Het gebouw bestond uit een hoog middendeel met aan beide zijden een korte vleugel. In 1977 werd dit stationsgebouw gesloopt en vervangen door een stationsgebouw type Beilen. Dit gebouw is in 2000 gesloopt.TreinverbindingenDe volgende treinseries halteren in de NS-dienstregeling 2017 te Best:Van 7 april 2008 tot en met 11 april 2010 stopte op werkdagen ook de Intercity Eindhoven – Schiphol te Best vanwege uitgebreide werkzaamheden aan de A2 in de regio 's-Hertogenbosch/Eindhoven.

Adres: Best
Stad: Best



op zoek naar gerelateerd: Station Best adres, Station Best route, Centraal station Best, Parkeren station Best, Best Station Eindhoven, Station Best Eindhoven Airport, Station Best gratis parkeren, Spoorstraat 1 Best
Recensies
Mooi net en modern station. Fijn dat merendeels overdekt is. Er rijden veel bussen vanaf station Best. De snel voorbij komende intercity's en goederentreinen zijn leuk om te zien, houd wel voldoende afstand.
Best kermis is de goedkoopste kermis van Nederland, altijd gezellig druk!
Fijn overdekt station onder de grond, zodat je droog kunt wachten op de trein. Alleen toegankelijk via poortjes. Rondom het station voldoende gratis parkeergelegenheid. Fietsenstalling is echter snel vol, hierdoor is er buiten en noodstalling gemaakt. Fietsenstalling is tijdens werkdagen bemand. 4 sprinters per uur richting Eindhoven, 2 sprinters per uur richting Den Bosch en op hetzelfde spoor 2 sprinters per uur richting Tilburg.
Er vertrekken regelmatig treinen met diverse bestemmingen oa. Den Bosch, Eindhoven, Tilburg. Het treinstation is schoon en beschikt over OV-faciliteiten bus en een gratis parkeerplaats voor auto's en fietsers. Er zijn weinig faciliteiten op het station zelf zoals winkeltjes e.d..
Station Best is een spoorwegstation in de gemeente Best, aan staatslijn E, de spoorlijn van Breda naar Eindhoven. Het station is gedeeltelijk gelegen in de spoortunnel Best. Het station 2002 bestaat uit een glazen overkapping over vier perronsporen. De architect van dit station is Theo Fikkers. Geschiedenis Het station is geopend op 1 juli 1866. Bij het ontstaan van de NS in 1938 werd dit station op 15 mei van dat jaar gesloten. Op 10 juni 1940 werd het station heropend op dezelfde locatie. Het stationsgebouw kent 3 fases. Van 1864 tot 1977 bestond het station uit een standaardstation 5e klasse. Het gebouw bestond uit een hoog middendeel met aan beide zijden een korte vleugel. In 1977 werd dit stationsgebouw gesloopt en vervangen door een stationsgebouw type Beilen. Dit gebouw is in 2000 gesloopt.
Station zonder restauratie
Gezellig plaatsje
Weinig te doen. Geen koffieverkoop op het perron
Goed mooi station welk ondergronds is.
Fijn in gebruik, maar het laden duurt lang
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid