Ons landgoed is een plek voor jong en oud, waar je je welkom voelt en anderen mensen kunt ontmoeten. Onze filosofie is: ‘Van buiten word je beter’.
Stadstuinderij BuitenLeeft onderschrijft het gedachtegoed van Stichting Buitenleeft
Vijf pijlers vormen het fundament van stichting BuitenLeeft: Groen geneest, Groen geoogst, Groen verbindt, Groen verduurzaamt en Groen rendeert. Het is de grondslag van onze activiteiten.
Groen Geneest
Van buiten word je beter. BuitenLeeft biedt een plek waar je met je handen in de grond kunt wroeten, waar je planten kunt zaaien, zien groeien en oogsten. Maar waar je ook gewoon kunt genieten en ontspannen, of kunt herstellen van een moeilijke periode in je leven, al dan niet in contact met anderen. Uit nationaal en internationaal wetenschappelijk onderzoek blijkt dat natuur gezond is voor mensen. Een groene omgeving biedt rust, maakt het hoofd leeg en nodigt uit tot bewegen. Mensen met depressies, burn-out of traumatische ervaringen hebben baat bij de lichamelijke inspanning in de buitenlucht en het daadwerkelijk met de handen in de aarde werken.
Groen Geoogst
Weet wat je eet. BuitenLeeft is een initiatief van stadslandbouw. In de zelfoogsttuin integreren wij de productie van groenten, fruit en bloemen, de verwerking en de verkoop op één plek. Kleinschalig, dicht bij de burger en vanuit biologisch-dynamische teeltprincipes. Wij willen volwassenen en kinderen weer verbinden met de productie van hun eigen eten door samen met hen in de moestuin te werken.
Groen Verbindt
Samen schoffelen schept een band. Stadstuinderij BuitenLeeft is een groene ontmoetingsplek waar een ieder er toe doet, en waar de binding met de natuur en met andere mensen wordt versterkt. Het maakt dan niet uit of je jong of oud bent, allochtoon of autochtoon, arm of rijk: werkend in de tuin kun je interesses delen en is iedereen gelijk. BuitenLeeft biedt eveneens de mogelijkheid om met lotgenoten in contact te komen. Dat ziet BuitenLeeft als de meest sociale steun in de verwerking van onmetelijk verlies.
Groen Verduurzaamt
De kringloop zoveel mogelijk benutten. In de zelfoogsttuin wordt geteeld met aandacht voor het bodemleven. Dus geen toepassing van kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Als je uitgaat van goede groeiplaatsomstandigheden zorgt het natuurlijke systeem zelf voor de oplossing. Wij maken daarom onze eigen compost, hergebruiken onze materialen en planten zo veel mogelijk.
Groen Rendeert
Groen is win-win. BuitenLeeft is een stichting die naar buiten treedt als een duurzame, sociale onderneming waarin meervoudige en collectieve waarde-creatie centraal staat. Dat betekent dat behalve de economische waarde onze activiteiten eveneens sociale, educatieve en ecologische waarden opleveren voor de samenleving. Om BuitenLeeft financieel rendabel te maken, hebben we functies gestapeld en als initiatiefnemers de handen ineengeslagen. Met inkomsten uit het therapeutisch centrum en de zelfsoogsttuin zijn wij instaat duurzaam te kunnen blijven bestaan.
Voeg deze kaart toe aan uw website;
We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid