facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Stadsmuseum Woerden

Stadsmuseum Woerden

Info

Stadsmuseum Woerden is een Historisch Monument en Museum in één. Een pittoresk 16e-eeuws stadhuis met een culturele blik op heden, verleden en toekomst.

Geschiedenis

Het Stadsmuseum Woerden is het museum voor Kunst en Erfgoed uit Woerden en het Groene Hart. Het is niet groot maar wel veelzijdig en bijzonder sfeervol.

Stadhuis
Dat begint al aan de buitenkant. Wie er echt even de tijd voor neemt, merkt op dat de voorgevel van het voormalige stadhuis uit twee stijlen bestaat: de begane grond uit 1501 en de verdiepingen er bovenop uit de vroege zeventiende eeuw. Beneden staat rechts tegen de gevel de schandpaal uit 1567. Woerdenaren die van het rechte pad waren geweken werden hier aan de kaak gesteld.

Romeinse geschiedenis
Het museum herbergt bovendien archeologische schatten uit de tijd dat de Romeinen precies op de plek van het huidige Stadsmuseum hun castellum Laurium bewoonden. Ongelooflijk wat de Romeinen hier al voor elkaar hadden en wat ze allemaal achterlieten in de grond! Kom eens kijken naar de bijzondere altaarsteen, het zwaard, het aardewerk, de fibulae en werktuigen.

Collectie
Het Stadsmuseum Woerden verzamelt werk van kunstenaars die in Woerden hebben gewoond of gewerkt. Bijvoorbeeld van de beroemde kunstenaar Leo Gestel, van Italianisant Herman van Swanevelt, Jan Willem van Borselen, Jan Kriege en landschapsschilder Cornelis Vreedeburgh. Er zijn echt juweeltjes bij.

Exposities
Naast de vaste collectie historische voorwerpen, antieke schatten, prenten en schilderijen wordt vier tot vijf keer per jaar een deel-expositie gehouden op het gebied van hedendaagse kunst of cultuur of erfgoed van Woerden en het Groene Hart.

Openingstijden
Dinsdag t/m Zaterdag van 10.00 - 17.00 uur
Zondag van 13.00 - 17.00
Gesloten op 1e kerstdag en nieuwjaarsdag
Kijk voor actuele openingstijden op www.stadsmuseumwoerden.nl

Prijzen
Volwassenen: € 5,-
65 + en CJP: € 2,50,-
Jongeren t/m 17 jaar: gratis
Museumkaart, ICOM, leden Vereniging Rembrandt, Vrienden van het Stadsmuseum Woerden: gratis

Adres: Kerkplein 6, 3441BG Woerden
Telefoonnummer: 0348431008
Stad: Woerden
Route: Kerkplein 6
Postcode: 3441BG



op zoek naar gerelateerd: Museum Woerden Openingstijden, Dagje Woerden, Pop-up museum Woerden, Stadsmuseum Rhenen, Museum Woerden koeien, Museum Gouda, Kaaspakhuis Woerden, Museumkaart Woerden
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Verhaal van Woerden Verhaal van Woerden 100 meter De geschiedenis van Woerden in 42 vensters. Verhalen, foto's en andere afbeeldingen, ...
Cheese Experience - Kaaspakhuis Woerden Cheese Experience - Kaaspakhuis Woerden 243 meter Super mooie plek met leuke lokale cadeautjes. En leuke betrokken personeel die berei...
Recensies
Interessante oude stadhuis van Woerden. Een mooi gebouw met daarin een tentoonstelling over 100 jaar vakantieschetsen. Cornelis Vreedenburgh en kunstenaars van nu. Erg van genoten!Bezocht opWerkdagWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenNee
Vandaag wilde mijn man het museum bezoeken, maar ik had geen interesse om de collectie te bekijken. Tot mijn grote verbazing vond de oude dame achter de kassa het heel vreemd dat ik mij man de tijd wilde geven om het museum te bezoeken terwijl ik bij de ingang, waar nota bene een bankje staat, op hem zou wachten. De houding van deze vrijwilligster was dusdanig onbeschoft dat ik het heel jammer vind, maar dit museum verdiend geen bezoek meer dankzij deze mevrouw die duidelijk geen benul heeft van gastvrijheid en haar taak als vrijwillige gastvrouw. Dit museum verdient beter personeel .
Leuk klein museum in mooi oud huis uit ca 1500 waar belangrijke vergaderingen in het verleden zijn gehouden. Nu met tentoonstelling over de koe. De bovenste etage heeft vaste tentoonstelling ov er de Romeinse tijd en het fort Laurium dat hier lag. Mooie topstukken zoals helm en munten. In de parkeergarage zijn voorwerpen tentoongesteld. Er is oa.een complete boot gevondenn. Nog nooit zo leuk een P-garage als museum gezien.
Klein maar fijn stadsmuseum. Vondsten uit de Romeinse tijd op zolder voor minder valide bezoekers even opgelet, bijzondere helm, info over Castellum Laurium. De schepenzaal, nog helemaal intact, is het pronkstuk van het voormalige stadhuisje, met enkele fraaie landschapsschilderstukken. Op de begane grond dé verrassing: kabinet met werk van Leo van Gestel, geboren en getogen Woerdenaar. Tekeningen, enkele landschappen en een schitterend in ijldoorzichtige tinten geschilderd zicht op de Bonaventurakerk. Dit najaar informatieve fototentoonstelling 'Vrouwen voor de lens, met naar thema geordende beelden op origineel 10x15 formaat over vrouwenleven in de afgelopen 150 jaar, met accent op Woerden. Moeite waard! En ook aan de buitenkant is veel te zien/ te ontdekken!
Klein maar fijn. Laagdrempelig en niet duur. Maak gebruik van de rondleiding die is inbegrepen in de prijs. Je krijg informatie over het historische gedeelte van het museum, het voormalige stadshuisvan woerden, inclusief een origineel ingerichte ruimte en schandpaal publieke straf voor mannen en een mysterieus voorwerp wat als equivalent diende om vrouwen te bestraffen. Daarnaast kan je genieten van de vaste kunstwerken, en de wisselende werken van diverse kunstenaars. Heel bijzonder dat ik meer dan een uur kon vertoeven in zo'n klein museum, samen met zo'n 6-7 andere bezoekers. Mag je niet missen.
Een interessant plaatselijk museum, wel klein behuisd in een prachtig monumentaal pand. Vriendelijke vrijwilligers staan de gasten te woord.Bezocht opWerkdagWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenNee
Leuk en klein maar mooi museum omdat het o.a. in een mooi oud gebouw is gesitueerd. Zeer vriendelijke bejegening door de aanwezige vrijwilligers. Momenteel is er de expositie over koeien in de kunst + een pop-up expositie zeker ook de moeite waard iets verder in het ook zeer leuke winkelcentrum.
Leuk klein museum in fraai pand. Nu een mooie tentoonstelling van de Haagse school over het boerenleven en het boerenlandschap
Mooi gebouw met een prachtige zaal. Er is een tentoonstelling met mooie foto's. Ook de zolder met Romeinse vondsten is superleuk. + er werken hele aardige mensen
Klein museum in het oude raadhuis van Woerden Het gebouw is al de moeite waard. Op zolder is een vaste expositie over de Romeinse opgravingen. Mooie historische raadzaal met veel historische atributen.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid