facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Stadhuis Bolsward

Adres: Jongemastraat 2, 8701JD Bolsward (gemeente)
Telefoonnummer: +31 515 57 87 00
Stad: Bolsward
Route: Jongemastraat 2
Postcode: 8701JD



op zoek naar gerelateerd: stadhuis bolsward openingstijden, inwoners bolsward 2018, stadhuis sneek, bolsward geschiedenis, martinikerk bolsward, broerekerk bolsward, kerken bolsward, 11 fonteinen
Recensies
We hebben genoten van de oude binnenstad van Bolsward met zijn mooi historisch stadhuis en grachten. Ons bezoek is wel lang geleden en als we in buurt zijn gaan we Bolsward zeker weer bezoeken.
13 oktober 2017: Stadhuis van Bolsward: De stad lag in de middeleeuwen strategisch voor waterverkeer en handel. Het raakte aangesloten bij de Hanze. Naast het Marktplein ligt de belangrijke gracht van Marktstraat en Appelmarkt met het fraaie stadhuis uit 1614. Het is een rechthoekige gebouw met pronkgevels en een hoge lantaarntoren; deze is volgens Peter Karstkarel, een belangrijke architectuurkenner, een wonder van architectonische schoonheid.
Het stadhuis is onttorend, de steigers staan om het hele complex, maar het gaat zeker en vast weer een pronkjuweeltje worden. In betere tijden die geen betere tijden waren want ook toen knaagde de boktor al aan de eiken balken een bezoek gebracht en ook toen onder de indruk geraakt: dit moois moet behouden blijven, voor nu maar ook voor later!
Super de moeite waard. Zeker de moeite waard en voor de prijs hoef je het niet te laten. Echte aanrader
Een modern en rolstoeltoegankelijk gebouw met klantvriendelijk personeel.
Gereserveerd voor moederdag. Keurig geregeld. Goed verzorgd, door de bediening. Drankjes en hapjes smaakten erg lekker. Sfeervol in en buiten het stadhuis zitten.
Een zeer mooi gemeentehuis. Jammer dat het momenteel in de steigers staat.
Schitterend monumentaal stadshuis van Bolsward. Een erg leuk stadje om te bezichtigen.
Prachtig pand, recentelijk opgeknapt.
Mooi gerestaureerd!
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid