facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Staatsloterij

Info

De Staatsloterij bestaat al sinds 1726 en is de loterij met de allergrootste prijzenpot en de hoogste winkans van Nederland.

Geschiedenis

De historie van de Nederlandse Staatsloterij gaat terug naar 1726. In dat jaar werd de ‘Generaliteitsloterij’ opgericht door de toenmalige bestuurders van De Zeven Provinciën. De doelstelling was om extra fondsen te werven en tegelijkertijd de wildgroei aan kleine, provinciale en illegale loterijen te stoppen.
De eerste trekkingen in 1726 werden georganiseerd door de toenmalige Staten-Generaal van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. De trekkingen vonden plaats in de Haagse Ridderzaal. Voor de eerste trekking werden 120.000 loten verkocht. De trekking duurde vele dagen, want niet alleen de prijzen moesten worden getrokken maar ook alle ‘nieten’ om fraude uit te sluiten. Voor de prijswinnaar was het de moeite van het wachten waard. Hij won het voor die tijd enorme bedrag van 30.000 guldens. De eeuw daarna wijzigde de naam van de loterij regelmatig, de laatste keer in 1848 toen de naam werd veranderd in ‘Nederlandse Staatsloterij’. De loterij kwam toen ook rechtstreeks te vallen onder de verantwoordelijkheid van de minister van Financiën.
In 1992 werd de Nederlandse Staatsloterij, tot dat moment een onderdeel van het ministerie van Financiën, verzelfstandigd. Onze officiële naam is Stichting Exploitatie Nederlandse Staatsloterij, maar we staan bekend als ‘de Nederlandse Staatsloterij’. De minister van Financiën treedt sindsdien namens de overheid op als onze aandeelhouder en benoemt de leden van de raad van commissarissen, die namens hem toezicht houden op de gang van zaken en het beleid van onze organisatie. De minister van Veiligheid & Justitie beheert onze vergunning en is verantwoordelijk voor de wettelijke regulering van kansspelen, met als adviserend en toezichthoudend orgaan het College van toezicht op de kansspelen.

Adres:
Telefoonnummer: +31705500852
Stad: Rijswijk



op zoek naar gerelateerd: Klantnummer Staatsloterij, Staatsloterij wallet klacht, Staatsloterij wachtwoord wijzigen, Staatsloterij eigenaar, Staatsloterij Buckaroo, Staatsloterij geboortedatum wijzigen, Klacht indienen Staatsloterij, Staatsloterij niet meer bellen
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Osonyq Osonyq 1 km Vertaald door Google Fantastische sportdrankjes! Origineel Superb sportdrinks!
Grand'Italia Grand'Italia 2 km Ik heb gisteren 05 07 2022 3 flessen grand italia traditioneel nooit geen last me...
Recensies
Klantenservice telefonisch niet te bereiken. 3x30 minuten in de wachtstand. Verwerken wijzigingen kost blijkbaar veel tijd en klanten worden pas geïnformeerd na de verwerking. Totaal niet klantvriendelijk!
Super leuk en top behandeld bij de trekking van de 11166e staatsloterij
Heel slechte ervaring. 55 euro gewonnen, maar moest plotseling leeftijd verifiëren. Keurig gedaan, daarna account geblokkeerd. Nu moet ik via post kopie paspoort en betaalpas opsturen. Lekker veilig!! Toch even gebeld en dit is volgens hen normaal. Win je een keer, krijg je het niet.
Tja wat moet je zeggen als je een Mini gewonnen hebt
Nooit meer voor mij 12 loten gekocht en een schamele 20 euro gewonnen.
Belasting voor domme mensen, ik zie het probleem niet.
Ik wacht mijn 300 euro bijna een maand. Slechte service ook niemand gereageerd. Na 30 minuten wachten aan lijn opeens opgehangen.
Een zeer vervelende ervaring met het uitbetalen van een prijs. Zeer log orgaan en absoluut niet willen meewerken aan een oplossing. Schaam je ogen uit je kop als zo'n grote organisatie.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid