facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor St. Michael College - Spectra

Info

St. Michaël College, Buitenschoolse activiteiten

Geschiedenis

Het St. Michael College is een categoriale katholieke middelbare school. Het is gelegen in Zaandam, naast het Zaans Museum en vlakbij de Zaanse Schans, en is genoemd naar de aartsengel Michaël. De school verzorgt onderwijs op havo en atheneum niveau.


Geschiedenis en katholieke identiteit

Het St. Michael College, als katholieke school opgericht in 1956, telde in het begin acht docenten en 72 leerlingen. Het was de bedoeling dat de school in een nieuwe woonwijk kwam te staan, die woonwijk zou in de Kalverpolder gebouwd worden, maar toen de school al klaar was, werd de rest van het bouwproject afgeslagen en op een andere plek gebouwd. De woonwijk werd rondom de buurtschap 't Kalf gebouwd en draagt de naam Het Kalf, zowel een verwijzing naar de buurschap als de Kalverpolder. De school zelf staat nu naast de Zaanse Schans midden in de Kalverpolder. Door een intern conflict volgde vijf jaar later het ontslag van de rector zelf en 15 docenten.

Twintig jaar later werd de identiteit van de school langzaam afgebroken. Een geleidelijk proces waarin kruisbeelden werden verwijderd, de schoolkapel werd gesloopt en de zondagochtendmis werd afgeschaft. Aan de leerkrachten werd niet meer gevraagd zich als 'een oprecht en overtuigd katholiek' te gedragen. Het Sint Michael College is in naam nog een katholieke school, echter in de praktijk valt daar weinig nog van te merken. Behalve dat de school nog enkele karaktereigenschappen heeft die voorkomen uit haar katholieke historie.

Bij invoering van de Mammoetwet werd in 1963 de gymnasiumafdeling gesloten.

In 2006 vierde het college zijn 50-jarig bestaan. De geschiedenis van dit college was de inspiratiebron voor het boek Gedrang op de gang, 50 jaar voortgezet onderwijs in Nederland (Ellen Brans, ISBN 90 66 11 764 8).


Gebouwen

Het St. Michaël College is gehuisvest in een pand dat dateert uit 1966. In 2003 zijn er door nieuwbouw en renovatie aanpassingen gerealiseerd die bijdragen aan de onderwijskundige vernieuwingen. In 2008 zijn er nog verschillende delen aangebouwd. Op dit moment telt de school 47 leslokalen, verdeeld over drie verdiepingen.


Spectrascholaire activiteiten

Elk schooljaar wordt weer een breed scala aan activiteiten aangeboden. Op de schoolreisjes na worden alle activiteiten door de leerlingen zelf georganiseerd onder begeleiding van de heer Nico van Diepen. Om alles goed in banen te leiden telt het st. Michaël College een aantal commissies. Vanaf de 2de klas kan Uw kind zich opgeven voor een van die commissies. Zo bestaat er o.a. een commissie die de schoolfeesten organiseerd, een commissie voor het licht op spectrascholaire activiteiten, en DJ-commissie etc.

Naast de vrijdagavond activiteiten is er tot de examenklassen elk jaar een schoolreisje voor de leerlingen. Aan het begin van het schooljaar is er voor de eerste klassers een schoolreisje naar een bungalow park in Appelscha om je nieuwe klasgenoten beter te leren kennen. In de 2de klas is er een trektocht voor de leerlingen die per fiets door Nederland een aantal locaties aan doen. De leerlingen uit de 3de klas gaan naar de Ardennen. 4 nachtjes lekker op survival in de wildernis. En niet te vergeten de stedenreizen voor de leerlingen uit de 4de klas. Zij kunnen kiezen uit Londen, Parijs, Berlijn en Praag.

Ook voor de 5de klassers worden er nog reizen aangeboden: Werkweek Franse taal en cultuur, Sport werkweek, Werkweek Techniek, Energie en Afval, Werkweek Landschaporiëntatie en Werkweek muziek

Elk jaar hebben honderden leerlingen van het St. Michaël College veel plezier aan het deel nemen van de bovengenoemde buitenschoolse activiteiten. Het st. Michaël College is meer dan alleen maar school!

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Sint_Michael_College

Adres: Leeghwaterweg 7, 1509BS Zaandam
Telefoonnummer: 075-6127474
Stad: Zaandam
Route: Leeghwaterweg 7
Postcode: 1509BS


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Pascal College Pascal College 2 km Ik zit niet eens op deze school maar ik word elke maand gebeld
Zuiderzee College Zuiderzee College 2 km wallah het is slecht geen respect op deze school wat is dit man??
Zaanlands Lyceum Zaanlands Lyceum 3 km Slechte school zonder respect naar haar leerlingen. als je om 8:30:02 in de les in st...
Compaen lesrestaurant Compaen lesrestaurant 3 km leuke school alleen beetje verweg en er zitten hele vervelende mensen op je moet bijn...
Compaen VMBO Compaen VMBO 3 km Luisteren niet naar leerlingen en ouders die voor hun kind opkomen letten niet o...
ROC Regio College ROC Regio College 4 km Ik heb de regio college vavo bezogt. En helaas ben ik verrast over hoe onvriendelijk ...
Recensies
Zeer goed bed&breakfast! Ongeveer 60 kamers aanwezig, groots afhaal punt voor voedsel en drink gelegenheden en veel zitplekken. Beetje apart dat de plaatsen om te gaan slapen wat in normale hotels bedden zijn hier stoelen zijn. Beetje raar dat je met 30 personen per kamer verblijft. Ook staat er voor aan de kamer een persoon die dingen begint te vertellen over x’jes en nullen, en hij zal je tegen houden als je gaat slapen. Tijdens mijn tot nu toe 3 jaar durend verblijf heb ik al meerdere gele briefjes in ontvangst genomen, die ik vervolgens bij de guest service moest inleveren. Ook zijn er weinig nachten wanneer ik ook daadwerkelijk een nachtrust heb gehad. Over het algemeen heb ik mij vermaakt tijdens mijn verblijf en zal ik dit zeker aanraden aan mensen die langdurig Zaandam willen bezoeken. Niet geheel onbelangrijk!: busstop tegenover het gebouw aan openbare weg. Ook staat het naast een paar oude huizen waar veel te verdienen valt aan mensen met kleine ogen!
jezus christus gasten, doe es wat origineels. Ohja parkeergelegenheid ZUIGT, fix dat ofzo. Er staat nu ook een hoop AFVAL die het pitoreske uitzicht op de zaanse schans verpest, fix dat ook ofzo.
School waar allemaal kinderen jonge dame vrolijk op school en alleen er worden veel kinderen wat troep gedaan terwijl hun gedraag niet en de leraar terwijl gezien niet de regels spraak vaak troep vaak kinder achtig
uitmintende school die zowel de diepte als de breedte in gaat, van techniek tot kunst en van economie tot ethiek
Leuke en goede school. Helaas wel veel huiswerk en toetsweken.
Het goetste shool dei er oit heevt bestan Iz hel goet in spelign leeren
Echt heerlijk gegeten, bediening was top Niet al te duur ook. Al met al een aanrader
Super school!
Vertaald door Google trein Origineel tren
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid