facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Sport Carrousel de Haamen

Sport Carrousel de Haamen

Info

Sporten en andere activiteiten voor mensen die ondersteuning nodig hebben. Elke donderdag van 9 tot 16 uur, met speciale begeleiding!

Geschiedenis

De Sport Carrousel
De Carrousel is een programma waarbij mensen kunnen deelnemen aan activiteiten op gebied van sport, beweging, gezondheid en voeding. Zij krijgen hierbij speciale ondersteuning.
De Carrousel is voor mensen met een ondersteuningsvraag, mensen met een aanbod vanuit de Wmo of mensen die zorg en/ of begeleiding van een zorgaanbieder krijgen. Bijvoorbeeld met een verstandelijke, lichamelijke of psychische beperking.
Elke donderdag kom je naar Sportlandgoed De Haamen. Je zit dan in een vaste groep van maximaal 12 mensen.
Elke keer dat je komt doorloop je een ander programma dat bestaat uit twee activiteiten. In de ochtend is dat verenigingssport, verdedigingssport of lunchbereiding. In de middag kun je meedoen aan zwemmen, spel of aan een creatieve activiteit.
Alle activiteiten worden begeleid door professionals met ondersteuning van vrijwilligers.
De Carrousel start iedere donderdag
met een gezamenlijke inloop in het sportcafé van De Haamen, vanaf 9.00 uur. De activiteiten starten om 10.00 uur. Om 12.00 uur wordt samen gegeten, waarna de middagactiviteiten om 13.30 uur beginnen.
De creatieve activiteit is in het gemeenschapshuis in Neerbeek. Om 16.00 uur is het afgelopen.

Activiteiten:
Lunchbereiding
Het hele proces voor het bereiden van de lunch, van tuin tot keuken, komt aan bod. Denk aan bewust inkopen, de kruidentuin verzorgen, kennis over gezonde voeding en de manier van klaarmaken van het eten. Ook het tafeldekken en uitserveren hoort hier natuurlijk bij!
Zwemmen
In het zwemuur is er de mogelijkheid om actief mee te doen met: * Sportief zwemmen met een schema om de conditie op te bouwen * Recreatief zwemmen en spel zoals watervolley en waterbasketbal * Aquafitness: een stevige work-out in het water op muziek.
Aansluitend is er nog een uur gevarieerde beweging, indien mogelijk buiten.
Verdedigingssport
Iedereen kan zijn lichaam en geest tot in perfectie coördineren op zijn of haar eigen manier. De waarden van karate voor de moderne mens zijn talrijk. In ons dagelijks leven vergeten wij vaak zowel onze fysieke als geestelijke gezondheid in evenwicht te houden.
Beoefening van karate (door JKA Karate: Japanse Karate Associatie) brengt het lichaam in balans, ontwikkelt coördinatie, versnelt reflexen en bouwt uithoudingsvermogen op. Tevens draagt het bij aan de weerbaarheid.
Verenigingssport
Een aantal sportverenigingen, betrokken bij De Haamen, bieden op een laagdrempelige manier hun sport aan. Het gaat bijvoorbeeld om voetbal door VV Caesar, honk- en softbal door HSV Cheetahs, badminton door BCG Beek, atletiek door AV Caesar of handbal door HV BFC.
Ervaren trainers van de club geven een clinic, waarbij jij de sport kunt spelen en ervaren. Het maakt niet uit of je de sport al kent. Deze activiteit vindt plaats in de sporthal of op de buitenvelden van De Haamen.
Verenigingssport wordt afgewisseld met het onderdeel beweging binnen.
Beweging binnen en buiten
Samen gaan we op zoek naar jouw mogelijkheden op het gebied van sport en bewegen. Wellicht ontdekken we samen nieuwe interessante manieren om sport (en bewegen) te kunnen doen.
Het aanbod is gevarieerd en gaat van oefenvormen voor het hele lichaam tot uitgebreide spelvormen en alles wat daar tussen ligt.
Dit alles vindt plaats in de sporthal van De Haamen (of buiten) en onder professionele begeleiding van een bewegingsagoog.
Creatieve activiteit, 1 keer per maand
Tijdens de creatieve activiteit kun je onder professionele begeleiding bezig zijn met verschillende materialen. Je kunt schilderen, tekenen, met klei of met hout werken. Je kunt je eigen fantasievolle creatie maken of een bestaand werk namaken, zoals je zelf graag wilt en kunt. Sport is natuurlijk een mooi thema in deze carrousel, maar het mag ook abstract of iets anders zijn.
Kosten
Deelname is gratis als je via een zorgaanbieder meedoet met een WLZ-indicatie. Als je via de Wmo deelneemt loopt de financiering via de eigen gemeente.
Hoe is het vervoer geregeld?
Vervoer van en naar De Haamen wordt per persoon bepaald, afhankelijk van een indicatie of de zorgorganisatie waarbij je bent aangesloten.
Locaties van de Carrousel:
Sportlandgoed De Haamen, De Haamen 1
T 046 43 60 180
Gemeenschapshuis Neerbeek, Callistusplein 9
T 046 43 71 182
Informatie en aanmelden
Lijkt het je leuk om deel te nemen aan een super gevarieerd programma, waarbij je ook nog eens actief aan je gezondheid en je vaardigheden werkt? Meld je dan aan! Aanmelden kan via de instelling waarbij je bent aangesloten of direct bij:
Arend te Velde, Wmo makelaar van OZOdoeikmee.
T 06 42 91 16 99
E [email protected]



"Sportlandgoed De Haamen: het sportlandgoed dat voor iedereen iets te bieden heeft. Wij maken sport, bewegen en ontmoeting mogelijk voor alle doelgroepen en leeftijden. Recreatief bewegen, sporten in competitieverband, bewegen voor ouderen of topsport voor mensen met een beperking: dat kan hier allemaal!"
Adres: Haamen 1, 6191 HV Beek, Limburg, Netherlands
Telefoonnummer: 0642911699
Stad: Beek
Route: Haamen 1
Postcode: 6191 HV


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
TAS TAS 0 meter Mooie winkel alleen de service was niet top.
BFC handbal toernooi BFC handbal toernooi 45 meter 4 dagen sportief genieten! Met camping, familietoernooi, clubavond, twee feestavonden...
V.V. Caesar G1 V.V. Caesar G1 209 meter Zeer mooie accommodatie
Poort naar het Heuvelland Trailrun Poort naar het Heuvelland Trailrun 303 meter Trialrun in het buitengebied van de gemeente Beek(L). Start vanaf de atletiekaccomoda...
Body-S Body-S 66 km Geweldig fijne plek om te sporten en wat aan je gewicht te doen. Erg goede begeleidin...
Hubertushal Hubertushal 98 km Jammer dat het straks niet meer is
Bvc'12 Bvc'12 99 km Mooie kleine club met gezellige knusse kantine en lekker biertje!
Keepersscholen.nl regio Gelderland Keepersscholen.nl regio Gelderland 99 km "De Peak keepersacademie is een keepersschool waar op een hoog niveau wordt getr...
BadBeek BadBeek 99 km Nooit eerder zoveel plezier in sporten gehad. Een enthousiast team, veel know how en ...
Montferlandtoernooi Montferlandtoernooi 110 km Al ruim 15 jaar organiseren wij een fantastisch voetbaltoernooi voor elftallen uitkom...
Stergolfbaan Stergolfbaan "De Korenbloem" 110 km Als kind geweest en het naar mijn zin gehad.
Recensies
Top accommodatie.
Mooi sport complex
Vertaald door Google Mijn heerlijke sportplek in Beek limburg Origineel My lovely sports place in Beek limburg
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid