facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Spiritueel Centrum Aglaja

Spiritueel Centrum Aglaja

Info

AGLAJA biedt een uitgebreid cursusprogramma voor meditatie, innerlijke groei, bewustwording, transformatie en ontmoeting van mens tot mens: zie www.aglaja.nl

Geschiedenis

We leven in een tijd van vele veranderingen. Er gaat een bewustzijnsgolf over de aarde die de mens oproept om terug te keren naar zijn oorspronkelijke natuur. Er is een drang naar innerlijke vrijheid. Iedereen wil graag zichzelf zijn. Wat betekent dat: jezelf zijn?
In onze maatschappij worstelen vele mensen met zingevingsvragen. Wie ben ik? Wat is de zin van mijn leven? Is er wel een zin?

Er is een groot transformatieproces gaande. Elk mens wordt uitgenodigd om het dualistische bewustzijn van zijn persoonlijkheid te overstijgen en in eenheid te komen met zijn geestelijk Zijn: zijn hoger Zelf, zijn authentieke Zelf, zijn oorspronkelijke natuur. Het is een uitnodiging om onze kinderlijke aard te overstijgen en volwassen te worden. Het is een groeien van ‘ik-gerichtheid’ naar een ‘wij-besef’.
De mens wordt gevoeliger voor impulsen van de omgeving en dit zorgt soms voor verwarring. Wat is van mij? Wat is van de ander? Hoe blijf ik gegrond in mijn eigen zijn?
Als je je eigen waarde niet kent bestaat de mogelijkheid om te vervloeien met de omgeving met alle gevolgen van dien. Dan verlies je jezelf in de ander en ben je beïnvloedbaar voor manipulatie. Staan in je kracht en eigen waarde, gebaseerd op liefde en respect voor je Zelf, is de uitdaging, maar hoe doe je dat?

Zelfreflectie, met aandacht in het Nu zijn (mindfulness) ofwel meditatieve aandacht voor ‘dat wat zich wil ontwikkelen’ is van belang om te komen tot zelfkennis (kennis van het Zelf) en de innerlijke mogelijkheden te ontdekken tot zelfexpressie (expressie van het Zelf).

In Centrum AGLAJA worden handreikingen gegeven, o.a. via lezingen, meditatiecursussen, workshops, themadagen, inloopochtenden-/avonden, opleiding en individuele begeleiding, om de spirituele persoonlijkheidsontwikkeling en de zelfrealisatie te begeleiden.

Ook kun je de lesmodules volgen van de opleiding tot Holistisch Hulpverlener.
Dit is een traject waarin je samen de transformatieprocessen doorloopt. Indien je dit traject met goed gevolg afrond ontvang je een diploma.Hierna is het mogelijk om zelf mensen te gaan begeleiden op hun pad van bewustwording.

In Centrum AGLAJA is tevens de praktijk gevestigd van Diny van den Arend: Praktijk de Gouden Arend. Hier kun je terecht voor een consult en individuele begeleiding.





Adres: Swadenburgerdam 1, 2471 AR Zwammerdam
Stad: Zwammerdam
Route: Swadenburgerdam 1
Postcode: 2471 AR


Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid