facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor SP Wageningen

SP Wageningen

Info

Wij zijn de afdeling Wageningen van de Socialistische Partij. Wij zetten ons lokaal in voor menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit.

Geschiedenis

Sinds 21 december 2002 is Wageningen weer een partij rijker: de SP. De SP afdeling Wageningen werd op deze datum door de partijraad erkend als zelfstandige afdeling.
Dat is niet voor het eerst, want de SP is eerder in Wageningen aktief geweest, had zelfs een zetel in de raad. Menige oudere inwoner van Wageningen zal zich die tijd herinneren.
Dat de SP afdeling in Wageningen leeft en bruist blijkt wel uit de informatie op deze pagina's. Kijk voor gedetailleerde informatie op onze nieuws, actie en archief pagina's.

DAT IS DUIDELIJK

De SP is sinds 2006 vertegenwoordigd in de raad. De gemeenteraadsverkiezingen was een ongekend succes. De SP is met drie zetels in de raad gekozen.
Voor een niet traditionele bestuurderspartij vergt het gemeenteraadswerk de nodige inspanning. Meedoen betekent ook dat de SP, via de raad, makkelijker misstanden aan de kaak kan stellen.
Maar het zwaartepunt van de activiteiten zal blijven liggen in wijk, buurt, school, plein, fabriek, instelling, station, kortom, onder de mensen, oftewel:

ACTIEF

We timmeren, als afdeling, flink aan de weg met acties. Dat is ook nodig. Kijken we naar ons verkiezingsprogramma van 2006, dan zien we dat zaken als bezuinigingen, woningnood en werkeloosheid en steeds meer mensen, die gemangeld worden door het nieuwe WMO-systeem en/of beneden het bestaansminimum zakken, net als toen. De Irenebuurt is voor een deel behouden voor sloop, maar dit geeft geen garanties voor andere wijken. We hopen onnodige sloop te kunnen voorkomen, net als toen en meer aandacht te krijgen voor renovatie. We zijn nog niet zo heel erg veel veranderd, wel sterker geworden.
We werken er ook aan, om mensen op te leiden en een nuttige taak te geven binnen de afdeling.
We zijn vooral een partij van mensen die doen. We zijn een partij van jong en oud, katholiek, protestant en socialist, gebonden door de principes van gelijkwaardigheid, menselijke waardigheid en solidariteit, zoals vastgelegd in onze kernvisie "heel de mens". Plannen en ideeen zijn er genoeg. Wij kunnen dan ook altijd nog mensen gebruiken die zich, net als tientallen anderen, in willen zetten voor de goede zaak.

HULPDIENST

Waar politieke actie alleen niet voldoende is, kunnen we nu mensen, ook niet-leden van de SP, die individueel in de problemen raken, helpen met onze SP-Hulpdienst. Dit als onderdeel van de landelijke hulpdienst van de SP, die voorlopig op telefonische afspraak voor u klaar staat, om u bij te staan in de strijd tegen bureaucratie, onrecht en onmacht

Adres: 6708 BL Wageningen
Stad: Wageningen
Postcode: 6708 BL



op zoek naar gerelateerd: Yare Calis, moomin ait-imchi, Wageningse partij, VVD Wageningen, GroenLinks Wageningen, SP-NL
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
CSF Wageningen CSF Wageningen 1 km The Christian Student Party has 2 seats in the Student Council 2017-2018 of Wageninge...
DWARS Wageningen DWARS Wageningen 2 km Afdeling van DWARS - GroenLinkse jongeren, voor alle sociale, groene en vrijzinnige j...
Connect Wageningen Connect Wageningen 2 km We are the newest city council party for Wageningen. Our goals are: • We are the you...
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid