facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Sneekweekgids.nl

Sneekweekgids.nl

Info

Ook in 2019 zal de Sneekweek gids weer verschijnen. Blijf ons volgen en we houden je op de hoogte.

Sneekweekgids is een product van: Inzet Online - Sneek

Geschiedenis

Sneekweek gids brengt je alle informatie, agenda items en de leukste video's die je kunt delen met je vrienden.

De Sneekweek is een jaarlijks terugkerend zeilevenement dat wordt georganiseerd door de Koninklijke Watersportvereniging Sneek. Tijdens deze week zijn er elke dag zeilwedstrijden in verschillende categorieën op het Sneekermeer en de Goëngarijpsterpoelen. Tevens worden er verschillende feestelijke activiteiten georganiseerd in Sneek, zoals een vlootschouw, muziekpleinen, live muziek in de horeca, terrasjes en een kermis.

Geschiedenis Sneekweek

Na de Franse tijd, in 1814 werd een zeiltocht naar Joure gehouden toen bekend werd dat de Sneeker Jacob Sjoukes Visser was gedeserteerd uit de Franse krijgdienst en veilig was aangekomen in Joure. Dit viel in de smaak en elk jaar werden zeilwedstrijden gehouden. Dit groeide uit tot de Sneker Hardzeildag. Ook rond deze dag werden zeilwedstrijden gehouden en in 1935 werd de eerste werkelijke Sneekweek georganiseerd. In 2017 vindt de 82ste editie plaats.
Het grootste evenement op de binnenwateren van Europa

Tegenwoordig is de Sneekweek het grootste evenement op de binnenwateren van Europa, en begint op de vrijdag voor de eerste zaterdag van augustus met een vlootschouw (een show met honderden boten en vuurwerk). De Sneekweek duurt tot en met de donderdag erna. Woensdag staat bekend als Hardzeildag, de op een na laatste wedstrijddag, op die dag is er ook een grote braderie in de stad. Tijdens de Sneekweek is er in het gehele centrum een groot muziekfestival, met podia op o.a. de Marktstraat, de Wijde Noorderhorne, het Vismarktplein, de Wip en natuurlijk op het Starteiland. De vrijdag na de Sneekweek is de kunst- en boekenmarkt op het Grootzand.
Hardzeildag

De Hardzeildag in de Sneekweek valt elk jaar op de woensdag na de eerste vrijdag van augustus en kent haar ontstaan uit het zogenoemde Admiraalzeilen, wedstrijden die werden opgedragen aan de Oranjestadhouder. Door de komst van de Fransen aan het eind van de 17e eeuw werden deze tradities onderbroken. Op Hardzeildag is er onder andere de Friesland - Holland race waarin de Friezen het tegen de Hollanders opnemen. Ook wordt in het centrum van Sneek tegenwoordig een braderie gehouden, aangevuld met alle evenementen rondom de Sneekweek.

Onze taak

Iedereen voorzien van de juiste informatie over de Sneekweek

Producten

Gratis Sneekweek gids

Adres: Hegedyk 2, 8601ZR Sneek
Telefoonnummer: 0620010538
ln.enilnotezni@ofni
Stad: Sneek
Route: Hegedyk 2
Postcode: 8601ZR


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Zielscafé Zielscafé 922 meter Elkaar inspireren over zaken die je raken 3 keer per jaar Zielscafé bij Lewinksi in S...
Oktoberfest Sneek Oktoberfest Sneek 1 km Pak je Lederhose uit de kast, haal je Dirndl van zolder voor een onvergetelijke avond...
MooiSneek MooiSneek 1 km Mooi Sneek is een event om de meerwaarde van live shoppen te laten ervaren in de binn...
Mini Pompeblêd Kriich Mini Pompeblêd Kriich 2 km Waterpolotoernooi voor pupillen in de leeftijd tot 11 jaar
FryX FryX 2 km Wij organiseren culturele activiteiten om mensen met elkaar in contact te brengen via...
Ladi Dadi Ladi Dadi 3 km Ladi Dadi is hét concept voor clubs, festivals, poppodia! Hiphop and R&B from old to ...
Recensies
Leuke week, alleen de kans op een alcoholvergiftiging is nogal groot tijdens het evenement.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid