facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Smits Administratie

Smits Administratie

Info

Smits-Administratie heeft lage tarieven, persoonlijke aandacht, en snel resultaat

Geschiedenis

Smits Administratie is een nieuw administratiekantoor in Ureterp en richt zich vooral op het mkb, zzp-ers en particulieren. Ik ben Germ Smits ben getrouwd en heb twee kinderen. 5 jaar geleden ben ik begonnen met de opleiding boekhoudkundig medewerker, administrateur en in 2010 ben ik gestart met de opleiding MBA (moderne bedrijfsadministratie) omdat ik een andere draai aan mijn leven wilde geven. Uit de verschillende administratieve werkzaamheden blijkt dat ik heel geschikt ben voor het vak en ben zelfs genomineerd voor de Noorderpoort jaarprijs 2010. Nu houdt ik mij in de ondernemingsraad Financiële Zaken bezig met het financiële beleid van het Wilhelmina Ziekenhuis.

Administratie
Zelf een administratie voeren het lijkt zo makkelijk en dat is het in feite ook. Alleen moet je je wel aan bepaalde spelregels houden om het één en ander goed in kaart te kunnen brengen. Daarin kan Smits Administratie U desgewenst gedeeltelijk of alles uit handen nemen.

Fiscaal
Als je veel belasting betaalt heb je ook veel verdiend dit klopt ook wel, maar daar ligt dan de uitdaging om ook in die situatie zo min mogelijk te betalen.
Mijn kantoor zal zich ten opzichte van andere kantoren vooral onderscheiden in: Lage tarieven, snel resultaat , persoonlijke aandacht. Ook voor de inkomstenbelasting voor particulieren heb ik een bijzonder laag actie tarief.
Ga naar www.smits-administratie.nl voor meer informatie.

Adres: Golle 20, 9247DN Ureterp
Telefoonnummer: 0645825055
Stad: Ureterp
Route: Golle 20
Postcode: 9247DN


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Blom Administraties Blom Administraties 819 meter Wij zijn al 15 jaar een allround kantoor voor uw administratie en fiscale vragen.
Recensies
Reitsma & De Jong is een echt persoonlijk en betrokken kantoor. Ze reageren super snel, denken pro-actief mee op verschillende vlakken. In de afgelopen 20 jaar als ondernemer heb ik nog niet eerder met zo'n goed administratiekantoor mogen werken.
Al ruim 3 jaar verzorgen Jacquelien en Ydo onze administratie. Met veel toewijding en hun eigentijdse aanpak. Alles is bespreekbaar en zij komen vaak met een passende oplossing. Voor ons heeft het een meerwaarde en zijn het niet alleen de cijfers, maar net dat stukje persoonlijke aanpak, wat je als ondernemer nodig hebt.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid