facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Slot Schaesberg

Slot Schaesberg
Adres: Slot Schaesberg-Laan 100, 6371 KZ Landgraaf, Nederland
Telefoonnummer: 045 201 1222
Staat: Limburg
District: Landgraaf
Stad: Landgraaf
Route: Slot Schaesberg-Laan
Huisnummer: 100
Postcode: 6371 KZ


Openingstijden

maandag: Gesloten
dinsdag: Gesloten
woensdag: 10:00–17:00
donderdag: Gesloten
vrijdag: 10:00–17:00
zaterdag: 10:00–17:00
zondag: 10:00–17:00

Recensies
Mooie locatie van een in de jaren '50 grotendeels gesloopt kasteel. Met een groep vrijwilligers is men begonnen om op historische wijze het kasteel te herbouwen, met de methodes van rond 1650. Het poortgebouw begint al vorm te krijgen.nZe hebben ook een fraaie smidse en een timmerwerkplaats gebouwd om materialen en gereedschappen te maken.nDoor de leuke rondleiding ging het verleden echt wel leven. Maar er is veel fantasie nodig om te zien wat er is geweest en hoe het weer zal worden.nEn met tekorten aan alles vooral vrijwilligers durft niemand een planning af te geven voor de oplevering van enig onderdeel. Maar ooit wordt het vast weer een trots kasteel!
Ze hebben het heel leuk gedaan zelfs voor kindereb... echt alsof je in de 16de eeuw bent beland... en het eten wat ze op ouderwetse manier waren aan het maken rook echt voortreffelijk...
I love this. Gastvrije horecalocatie. Volledige en betaalbare menukaart. Korting tot 11 jaar. Dit slot was tot de jaren zestig intact. Lees door en verkrijg de oplossing. Het had torentjes en grachtjes. Onze gemeentelijke herindeling liet de boel in elkaar storten. Grote schande!!! Vrijwilligers proberen van hoop stenen weer een fortificatie te maken. Je krijgt echt waar voor je geld. 7 euro voor: een mini museum, maquette, mooie foto's en prenten, paarden, smidse huis, een mega groot varken, de hond mag mee, Maar ook eilandjes, klautertorens, schapen, bokken en een pauw.nnJammer dat door de vrijwillers en de zelf opgelegde plicht van het oude ambacht alles tergend langzaam gaat. Wat je nodig hebt is een vaste aannemer die er zo snel mogelijk een kasteel van maakt. Vervolgens verkoop je het voor 4 miljoen aan de gemeente landgraaf om het uitpuilende raadhuis in te vestigen. De rest vul je in met museumruimte voor de cluster Landgraaf. Dus met alle rommel die in het archief ligt over Schaesberg en Nieuwenhagen. En klaar is kees. De ambachten laat je wat proforma renovaties uitvoeren en ze mag richting geven. Maar dit luisterrijke kasteel verdient een herkansing zoals kasteel Terworm uit Heerlen dat kreeg. Deze werd met een paar honderdduizend door het de Valk concern aangepakt. Dan wordt het een bonus met een groeikapitaal en overwaarde van miljoenen en geen 'Land van Nooit'. Leer van het verleden en stop het geklooi in de marge. To built, to strive and not to yield.
Leuk evenement, prachtige dag, veel bezoekers.nOok nog in de omgeving gewandeld. Top!
Fantastische locatie! Vrijwilligers willen het slot in ere herstellen en hun visie is geweldig! Aan elk detail is gedacht, boeiende rondleiding met veel passie gebracht, zeer leuke tuin, dieren en overzetboot die voor de dochter van 9 jaar voor een fijne onderbreking zorgde. Top namiddag, bedankt!
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid