facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Skulpturenpark am Kröller-Müller-Museum

Geschiedenis

Der Skulpturenpark am Kröller-Müller-Museum liegt im Nationaal Park De Hoge Veluwe bei Otterlo in den Niederlanden. Der in unmittelbarer Nähe zum Kröller-Müller-Museum liegende Park ist mit mehr als 25 Hektar Fläche einer der größten und renommiertesten Skulpturenparks in Europa.SkulpturenparkDer Park wurde im Jahre 1961 in der Größe von vier Hektar eröffnet. Er bildet eine Kombination von Skulpturengarten, Skulpturenpark und Skulpturenwald und bietet Platz für zahlreiche Strömungen der internationalen Bildhauerei des 20. Jahrhunderts. Figurative und abstrakte Kunst sind vertreten. Schon 1966 wurde der Park auf neun Hektar erweitert. Seit 2001 umfasst der Skulpturenpark eine Fläche von etwa 25 Hektar.



"The Kröller-Müller Museum boasts the second-largest Van Gogh collection in the world: almost 90 paintings and over 180 drawings. The Van Gogh Gallery displays varying selections of about 40 works by Vincent van Gogh. Furthermore, you will also find masterpieces by modern masters such as Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso and Piet Mondriaan.In het Kröller-Müller Museum vind je de op één na grootste Van Goghverzameling ter wereld: bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen. In de Van Gogh Galerij zijn in wisselende opstelling circa 40 werken van Vincent van Gogh te zien. Daarnaast zie je er topstukken van moderne meesters als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan."
Adres: Otterlo, Gelderland, Netherlands
Stad: Otterlo



op zoek naar gerelateerd: Apeldoorn Kröller-Müller Museum
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Beeldenpark van het Kröller-Müller Museum Beeldenpark van het Kröller-Müller Museum 0 meter Mooie plek, veel indrukken gedaan en mooie en bijzondere kunst gezien. Was het bezoek...
Kröller-Müllermuseets skulpturpark Kröller-Müllermuseets skulpturpark 0 meter Het Kröller-Müller Museum ligt in het park hoge Veluwe. Je moet dus rekening houden m...
Музей Крёллер-Мюллер Музей Крёллер-Мюллер 12 meter Mooie plek, veel indrukken gedaan en mooie en bijzondere kunst gezien. Was het bezoek...
Recensies
Het Kröller-Müller Museum ligt in het park hoge Veluwe. Je moet dus rekening houden met de extra kosten voor de entree tot het park waar je dus in moet om bij het museum moet komen. Het is een prachtige route om bij het museum te komen en er waren voldoende parkeerplaatsen. De wandeling naar de ingang was direct al een plezier omdat er al een aantal prachtige beelden stonden. De entree ging makkelijk en het personeel was vriendelijk en professioneel. Er waren kasjes met slot beschikbaar maar je kon jouw jas ook bij de garderobe afgeven. Het museum heel een open structuur met heel veel glas met prachtige natuur gezichten. Er is een enorme collectie van Vincent Van Gogh en vele anderen. Wij hebben met verbazing gekeken naar de collectie en waren prettig verrast door de pracht er van. Verder is er een prachtige beelden tuin. Helaas regende het maar we hebben toch een deel kunnen doen! De beelden staan werkelijk in een bijna onwerkelijke omgeving. Het museum is een echte aanrader om naar toe te gaan. Wij gaan zeker terug.
Rustig, ruimtelijk opgezet museum midden op de Veluwe let op: je moet ook nog apart entree betalen voor het natuurpark om naar het museum te kunnen, en eventueel parkeerkosten!. Er hangen enkele prachtige werken van o.a. Picasso, Monet, Mondriaan en Signac, en een ere galerie voor Van Gogh, met veel werk uit zijn beginperiode. Het is al gezegd, maar de 'goedkoop lijkende Ikea' lijsten om meesterwerken als zijn beroemde zelfportret en De Aardappeleters studiewer, doen wat af aan de genialiteit van de werken. Het is rustig, niet te druk en het personeel js vriendelijk en bekwaam. Prima om als Nederlander eens in je leven heen te zijn geweest, wel iets ander niveau als het Rijksmuseum of Van Gogh museum.
Begonnen met koffie en wat lekkers, en lekker was het zeker. Het museumcafé zelf oogt niet echt gezellig. Nette schone toiletten. Goede en duidelijke bewegwijzering in het museum. Ik ben vooral favoriet van de Vincent van Gogh gallerij en ik houd van beeldende kunst maar over kunst van niet te twisten ! Ieder zijn voorkeur. Het museum is zeker een aanrader maar al met al best prijzig vanwege de entree voor het Nationaal Park. Begrijpelijk maar voor 2 personen ben je al 30 euro kwijt voor je bij de deur van Kröller Müller staat en hier je entree betaalt.
Prachtig museum geweldige collectie en dat op een hele mooie bosrijke plek. De tuin van het museum is alleen al meer dan de moeite waard. Vergeet niet dat je naast de tickets voor het museum ook toegangskaarten voor toegang tot de Veluwe moet kopen. Dat zit niet bij de prijs van het museum in. Mijn tip: parkeer de auto gratis op enige afstand van de ingang tot de Veluwe Even zoeken, er zijn genoeg gratis parkeerplaatsen. Dan lopend naar de ingang van de Veluwe, neem daar een gratis witte fiets en fiets naar het museum.
Waar natuur, kunst en architectuur samenkomen. Het park is in alle seizoenen een heerlijke plek voor wandelen en fietsen. De vaste collectie van het museum is geweldig met als toegevoegd dxtra ook nog de expositie rond Leger. Absolute aanrader!Bezocht opWeekend
Prachtige collectie, binnen én buiten. Buiten onder tent heerlijk vertoeven voor lekkere lunch. Verrassend leuke fietstocht in de Hoge Veluwe. Inkom wel heel prijselijk!Bezocht opWerkdagWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenNiet zeker
Dit museum stond al een tijdje op mijn lijstje. Ze hebben hier de op één na grootste collectie van prachtige werken Van Gogh hangen. Eveneens vind je hier nog andere grote namen zoals Picasso, Léger, Ensor,… behalve de 8 zalen vol prachtige schilderijen hebben ze eveneens een mooie collectie aan kunstwerken in de buitentuin. Je kan hier best een hele dag voor reserveren, want om bij het Kröller Müller museum te raken moet eveneens een kaartje kopen om door het park Hoge Veluwen naar de parkeerplaats van het museum te rijden.
Mooie beeldentuin, door de omvang helaas wat overweldigend. Mijn voorkeur zou eigenlijk uitgaan naar een kleinere opzet met alleen de topstukken. Wel echt veel leuke werken gezien. We hebben de auto bij Otterloo geparkeerd en gebruik gemaakt van de gratis fietsen om bij het museum te komen, dat is bij mooi weer wel echt een aanrader!
Het was alweer 6 jaar geleden dat ik dit museum bezocht heb en gisteren was daar een mooie dag voor. De reden dat ik er naartoe ga is vooral om het terras bij nacht van Van Gogh te zien, mijn favoriete werk van hem. De exposities deden mij niet veel, maar de beeldentuin was geweldig. Ook leuk dat de Kijk Uit Attention trap nu wel open is. Vier sterren omdat bij het vertrek er geen witte fietsen voor volwassenen meer waren en ik zodoende een flinke wandeling terug naar het busstation in Otterlo moest maken.
Schilderijen van Van Gogh, Picasso en nog vele andere grootmeesters hangen hier. Veel beeldenkunst is er ook te bekijken en dit zowel binnen als buiten. Geweldig mooie wandelroute neemt je mee langs vele kunststukken. Hou je van kunst dan moet je hier geweest zijn. Samen met de tuin en wandelroute’s een geweldige plek om een dag door te brengen.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid