facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Sint-Willibrorduskerk (Sappemeer)

Geschiedenis

De Sint-Willibrorduskerk is een 19e-eeuws kerkgebouw in Sappemeer.Geschiedenis en achtergrondDe katholieken in Hoogezand en Sappemeer kerkten vanaf begin 1700 in Kleinemeer. In 1855 werd de statie formeel een parochie, gewijd aan Willibrord. Omdat het kerkgebouw te klein werd, werd in 1865 land gekocht aan het Hoofddiep (nu Noorderstraat) in Sappemeer. Architect Pierre Cuypers werd gevraagd een gebouw te ontwerpen. Hij maakte zijn eerste ontwerp in 1866, maar moest dit op verzoek van het parochiebestuur tot twee keer toe aanpassen naar een zuinigere en kleinere uitvoering.Het ontwerp van 1871 werd goedgekeurd en in 1872-1873 werd het kerkgebouw neergezet. Cuypers' eerste ontwerp werd uiteindelijk gebruikt voor de Sint-Vituskerk in Blauwhuis. Opzichter bij de bouw was Nicolaas Molenaar sr.. De kerk is een zogeheten hallenkerk in neogotische stijl.Bij de zware novemberstorm van 13 november 1972 waaide de torenspits om, hierdoor werd het pijporgel in de kerk vernield. De nieuwe spits werd begin augustus 1973 op de toren geplaatst. In 1976 werd het gebouw erkend als rijksmonument. Van 1994 tot 2012 werd de kerk gerestaureerd en werden onder andere wandschilderingen en houtsnijwerk hersteld.

Adres: Sappemeer
Stad: Sappemeer



op zoek naar gerelateerd: Norbertusparochie, Katholieke kerk Winschoten, RK kerk Oude Pekela
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Sint Martinus-Willibrorduskerk Sint Martinus-Willibrorduskerk 32 meter Mijn oude kerk, ik woonde in Sappemeer tijdens de novemberstorm in 1972. De toren is ...
Koepelkerk (Sappemeer) Koepelkerk (Sappemeer) 686 meter De koepelkerk van Sappemeer is een prachtige kerk. Leuk om een kerk als deze te bekij...
Sappemeer Oost railway station Sappemeer Oost railway station 1 km Station gesloten, wordt niet uit Google Maps gehaald
Recensies
Mijn oude kerk, ik woonde in Sappemeer tijdens de novemberstorm in 1972. De toren is dwars door het kerkgedeelte heen gevallen. Alle oude dakbedekking van leisteen lag in het kerklaantje. Daarmee gingen we “siesteren” in de sloot.
De uitvoering door Wim van de Laar was geweldig. We hebben er van genoten.
Heerlijke kerk. Ik ben meteen stil vanbinnen. Waar kun je je beter één met al voelen, Gods tegewoordigheid in je hart vinden en die weer meedragen de dag in. Helaas erg beperkt geopend.
Kerk is prachtig en ging even kijken naar het kruisje, die ik met mijn kleinzoon Meint had opgehangen, tijdens begrafenis mis van mijn vrouw en oma Paula.
Mooie muziek gehoord, door kinderen gezongen. Nu net 2 koren van de Nieuw Apostholische Kerk gehoord, prachtige kerstmuziek hebben ze gezongen, heel sfeervol.
Mooie en grote kerk in Sappemeer.
Wij bezochten het concert van de Nieuw Apostolische Kerk wat gegeven werd en waarvan de bijdrage geschonken werd aan de voedselbank. Een prachtig sfeervol gebouw.
Voor het eerst in deze kerk geweest om afscheid te nemen van een overleden persoon. Bij binnenkomst was ik een verbaasd hoe mooi deze kerk is.
Wij hebben daar onze zon gedoopt. Heel blij met de kerk.
Mooi Kerstconcert van Juicy Lake afgelopen zondag in deze kerk.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid