facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Sint-Pietersberg

Geschiedenis

De Sint-Pietersberg is een heuvel ten zuiden van de Limburgse stad Maastricht. Hij vormt het noordelijke gedeelte van het Plateau van Caestert, een zuid-noord verlopende heuvelrug met een lengte van 8 km (van Jekerdal in Maastricht tot Hallembaye in de Belgische gemeente Wezet). Voor een klein gedeelte ligt het Plateau van Caestert ook in de gemeente Riemst.Geologie en mergelwinningGeologieHet Plateau van Caestert ontstond doordat, aan weerszijden ervan, de Maas en de Jeker circa 60 m diepe dalen uitsleten. De bovenzijde van de Sint-Pietersberg is relatief vlak en ligt op +107 m NAP. Het hoogste punt is D'n Observant (+171 m NAP), ontstaan door het storten van grond die vrijkwam bij de kalksteenwinning.De gesteenten in de ondergrond zijn gevormd aan het einde van het Krijttijdperk, het naar Maastricht genoemde tijdvak Maastrichtien. De hier aangetroffen gesteenten behoren tot de "Formatie van Maastricht" en bestaan voornamelijk uit kalksteen ("Limburgse mergel"), afgewisseld met vuurstenen concreties. Latere afzettingen van zand, grind en löss dekken het gesteente af.

Adres: Maastricht
Stad: Maastricht



op zoek naar gerelateerd: Sint Pietersberg Maastricht Grotten, Sint Pietersberg bezoeken, Sint Pietersberg Maastricht restaurant, Grotten Maastricht corona, Sint-Pietersberg Maastricht wandelen, Grotten Noord Maastricht, Sint Pietersberg Maastricht adres, Sint Pietersberg openingstijden
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Montagne Saint-Pierre Montagne Saint-Pierre 2 km Mooie wandeling aan Fort Sint Pieter met zicht op de Enci groeve
جبل سانت بيتر جبل سانت بيتر 2 km Prachtige omgeving, je kunt er heerlijk wandelen, ondanks de drukte in de stad is het...
Recensies
Prachtige omgeving, je kunt er heerlijk wandelen, ondanks de drukte in de stad is het hier lekker rustig
prachtige plek om te fietsen of mooie wandelroutes te volgen zeker nu het herfst is zie je de natuur helemaal kleuren
Vandaag met mijn hele gezin heerlijk wezen wandelen op de Sint Pietersberg. Wat een mooi gebied is het toch. De grote gezinsvlog Youtube komt hier vaker en vinden het geweldig.
Mooie wandeling gemaakt, leuk uitzicht, toch een paar uur zoet geweest met een wandeling door de mergelgrotten
Leuk om door te wandelen, je kan er zo naar het uitzichtpunt Sint Pietersberg. Moeilijker te doen met rolstoel of buggy omdat er losse kiezelsteentjes op de weg liggen. Wel gemakkelijk om te wandelen, leuk uitzicht en genieten van de rust en het uitzicht. Zeker een aanrader!
Prachtig vrij toegankelijke omgeving. Mooi om de deels oude vervallen beton fabriek er naast te zien liggen. Ben je in Maastricht dan moet je hier echt even komen kijken.
Mooie locatie zeker de moeite waard om hier eens te gaan kijken. Zit ook een Top restaurant bij met heerlijk eten.
Mooi uitzichtpunt. De prachtige omgeving hier is heuvelachtig en biedt veel verschillende mogelijkheden om te wandelen, hardlopen, fietsen en mountainbiken. Zeker de moeite waard om even te bezoeken wanneer je in de buurt bent. Mijn tip: de mountainbikeroute Sint Pietersberg Observant is erg leuk als je p zoek bent naar een wat meer technische mountainbikeroute.
Prachtige omgeving om te wandelen!!
Prachtig. Mooie wandeling gemaakt door de groeve en nadien door de prachtige natuur langs de duivelsgrot.. 15km in de beentjes maar een ervaring rijker. Heel mooi gebied waar je helemaal tot rust kan komen.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid