facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Sint-Petrus' Bandenkerk (Venray)

Geschiedenis

De Sint Petrus' Bandenkerk, staat in het centrum van Venray. De huidige kerk is na de oorlog in 1947 hersteld.BeschrijvingDe Sint Petrus' Bandenkerk is een laatgotische driebeukige pseudobasiliek; een basiliek zonder vensters in de hoofdbeuk. De door Jules Kayser ontworpen 79,8 m hoge toren uit 1962 heeft twee geledingen en een ingesnoerde naaldspits.Bij helder weer zijn vanuit de klokkentoren, De Admirant en Porthos in Eindhoven en de Centrale in Nijmegen waar te nemen.GeschiedenisDe eerste kerk op deze plaats was een 10e-eeuws zaalkerkje. Later stond hier een eenbeukige kerk met de afmetingen van het huidige middenschip, ongeveer 50 m lang en 10 m breed. In 1224 stond er een driebeukige romaanse kerk. De resten van deze kerken werden ontdekt na de verwoesting van de kerk in de Tweede Wereldoorlog. Tegen de Romaanse kerk werd vanaf 1401 de westtoren gebouwd. Met de bouw van het huidige laatgotische kerkgebouw werd in 1450 begonnen. Deze kerk met hoge kruisribgewelven kreeg vanwege haar afmetingen de bijnaam 'kathedraal van de Peel'. Het laat-gotische zuidportaal stamt uit 1521.

Adres: Venray (gemeente)
Stad: Venray



op zoek naar gerelateerd: Diensten Grote Kerk Venray, Parochie Venray, Grote Kerk Venray openingstijden, Overledenen Grote Kerk Venray, Sint-Petrus' Bandenkerk Son, Kerkdiensten Venray, Kerken in Venray, Dekenaat Venray
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
SV Venray SV Venray 1 km Slechte club, vieze kleedkamers en onvriendelijk personeel.
SV Venray SV Venray 1 km Super leuke vereniging was er met mij g team en hun g team is echt een leuk team om t...
Recensies
Geweldig mooie kerk die wij al een aantal maal bezocht hebben. Wanneer wij in de buurt op vakantie zijn gaan we altijd even langs.Mooie rustige omgeving en de kerk zelf is ook heel mooi. Al de heilige beelden, gebrand schilderde ramen en de religieuze kunst is voor een bewonderaar een lust voor het oog. Ook de vrijwilligers die er aanwezig zijn, zijn heel behulpzaam als je een vraag hebt. Zeer de moeite waard om een bezoek te brengen.
Een prachtige kerk uit de 15de eeuw. De architectuur is bijzonder. De beelden die er staan behoren tot de mooiste van Nederland!!
Super mooie kerk.Dames die alles laten zien en vertellen Ook nog een tip om naar het stadhuis te gaan waar ook prachtige glas in loot ramen zijn. Er naast is een parkeerplaats waar je voor 3 euro de hele dag kan staan.
Geweldig ontvangen en super uitleg gehad van een ervaren gids. Wat een pracht aan beelden. Mooie oude historie.
Is een mooi gebouw, maar enorm groot. Waar door het binnen toch wel koud is. Er hangt een duidelijke katholieke sfeer, met het heel veel beelden. Bijna orthodox. Maar wel hele vriendelijke pastoren. Een plaats waar je goed kunt parkeren en toch in het centrum ligt.
Prachtige Rooms-Katholieke kerk die de beeldenstorm doorstaan heeft. Bezit monumentale beelden.
Mooie kerk met een groot park. De moeite waard om te kijken, volg een rondleiding zeker de moeite waard, ook diverse oude kerk schatten
Mooie kerk. En eens in de zoveel keer. Mag je de kerk beklimmen. Uiteraard tegen een vergoeding. Waar je daarna via de trappen na boven mag lopen.
Misschien wel de mooiste kerk van het land. Prachtig glas in lood. Het wordt niet voor niets de kathedraal van de Peel genoemd.
Imposant en indrukwekkend kerkgebouw
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid