facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Sint-Maartenskerk

Sint-Maartenskerk
Adres: Kerkplein 1, 5301 EK Zaltbommel, Nederland
Telefoonnummer: 0418 518 226
Staat: Gelderland
District: Zaltbommel
Stad: Zaltbommel
Route: Kerkplein
Huisnummer: 1
Postcode: 5301 EK


Openingstijden

maandag: Gesloten
dinsdag: 13:00–16:30
woensdag: 13:00–16:30
donderdag: 13:00–16:30
vrijdag: 13:00–16:30
zaterdag: 11:00–16:30
zondag: 13:00–16:30

Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Sint-Maartenskerk Sint-Maartenskerk 21 meter Prachtige kerk! We hebben genoten van het schitterende orgel!
De Ontmoeting, Zaltbommel De Ontmoeting, Zaltbommel 1 km Wij werden als gast hartelijk ontvangen. Je voelt je er direct welkom... Echt God's ...
Recensies
Wat een geweldige akoestische kerk. Persoonlijk vind ik het klein voor zo'n kerk
Wie langs Zaltbommel komt, ziet hem al van verre. De indrukwekkende toren van de Sint- Maartenskerk, het meest markante gebouw van de vestingstad Zaltbommel. De Sint-Maartenskerk is een van de best bewaarde voorbeelden van de Nederrijnse late gotiek, een bouwstijl die voorkomt langs de Rijn van Xanten tot aan Zaltbommel. De kerk bestaat uit drie delen, het schip, het koor en natuurlijk de indrukwekkende toren.nnHet interieur is stijlvol en op de muren,gewelven en pijlers zijn diverse middeleeuwse schilderingen te zien. Het majestueuze Wolfferts-Heyneman orgel uit 1796 maakt het plaatje compleet.
Erg mooie kerk. Altijd als we over de snelweg reden, dacht ik wat is dat voor mooie kerk? Op een gegeven moment een dagje Zaltbommel gepland, waarbij we onder andere naar de kerk zijn gegaan.
Interessant. Oude kerk uit veertienhonderd-zoveel. In oorsprong een katholieke kerk met muurschilderingen. Later in de tijd van de beeldenstorm werd het een protestantse kerk en is alles wit gekalkt. Rond 1980 is men begonnen met het laten zien van de geschiedenis van de kerk. Op verschillende plekken is het kalk weggehaald en zie je de oorspronkelijke muurschilderingen weer niet gerestaureerd.nHet plafond uit de tijd van Napoleon is wel gerestaureerd, omdat het zo uniek blijkt te zijn.
Heel bijzonder om deze monumentale kerk te bezoeken. De bijgevoegde foto's spreken voor zich. De omgeving van de kerk is redelijk autovrij. Het is ook de moeite waard om dit gedeelte van Zaltbommel te bezoeken. Dit soort plaatsjes zijn met Heusden vrij uniek en het oude deel van Zaltbommel heeft nog de charmante uitstraling van weleer. Een ander gegeven is dat Zaltbommel de woonplaats is van de voormalige beroemde violiste Emmy Verhey!
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid