facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Sint-Jan-de-Doperkerk (Noord-Scharwoude)

Geschiedenis

De Sint-Jan-de-Doperkerk in Noord-Scharwoude is de Rooms-katholieke parochiekerk van Langedijk in de Nederlandse provincie Noord-Holland. De kerk, een rijksmonument, is in gebruik sinds 1906 en werd ingewijd door Augustinus Callier, bisschop van Haarlem, op 29 april 1907.GeschiedenisVoor de Reformatie in Nederland waren er verschillende parochies in Langedijk: Sint-Maarten (in Oudkarspel), Sint-Johannes de Doper (Noord-Scharwoude), Sint-Pieter (Zuid-Scharwoude) en Sint-Pontianus (Broek op Langedijk). Ten tijde van de Reformatie werden te Langedijk verschillende priesters vermoord, maar het overgrote deel van de plattelandse bevolking bleef Rooms-katholiek. Deze werd genoodzaakt de eredienst te houden in schuurkerken, totdat het herstel van de bisschoppelijke hiërarchie in Nederland in het midden van de 19e eeuw het vrijuit oprichten van parochies mogelijk maakte.

Adres: Noord-Scharwoude
Stad: Noord-Scharwoude



op zoek naar gerelateerd: parochie sint jan de doper noord-scharwoude, Parochie Langedijk vieringen, Parochie St Jan de Doper
Recensies
Het was een verdrietige reden dat ik daar gisteren was. Maar buiten dat, is het een mooie kerk. Waar begrafenissen en bruiloften/trouwen en gewone diensten worden gehouden. Of waar je even tot rust kan komen.
De kathedraal van het Noorden. De kerk is overdag open en een fijne plek om even stil te worden, weg van alle drukte. De Maria kapel nodigt uit tot een gebed en bezinning.
Heel mooie en grote oude RK kerk met ruime parkeergelegenheid voor de kerk op straat! Binnen geweldig aantrekkelijk en architectonisch mooi en oude stijl! Heel leuk om eens van binnen te bekijken. Midden in het dorp zoals vroeger gebruikelijk was. Gewoon een mooie en goed onderhouden kerk.
Mooie gastvrije kerk
Een mooi gebouw! En dat midden in het centrum. Veel liefde en zorg in..en rondom de kerk en dat voel/merk je. Af en toe een kaarsje aansteken kan geen kwaad..en dat doe ik dan ook weleens.
Hele mooie kerk. Echt katholiek, pracht en praal. Overleden voor de deur is mogelijk, beter is te parkeren aan de voorburgracht, ruime parkeergelegenheid en voor nop
Was onze kerk ,jammer genoeg door omstandigheden niet meer. Vond daar wat ik wil in een kerk,thuiskomen.
Hele mooie grote kerk, heb goed om me heen gekeken en zag er erg mooi uit. Veel beelden en mooie glas in loodramen
Braderie onder en bij de kerk vandaag... gezellig
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid