facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Shell

Shell

Info

Welkom op de Facebookpage van het meest bijzondere pompstation van Nederland: Kriterion, volledig gerund door studenten!

Geschiedenis

Shell Kriterion is het enige pompstation in Nederland dat volledig wordt gerund door 40 ondernemende studenten.

Kriterion is de bedrijfsnaam van de Stichting Onderlinge Studenten Steun. Na de Tweede Wereldoorlog werd deze stichting vanuit het studentenverzet opgericht. Het doel van de stichting was Amsterdamse studenten werk te verschaffen, waarmee zij hun studie konden bekostigen.

Het stelsel van studiefinanciering zag er in die jaren heel anders uit. Men had ook geen zin meer in de vooroorlogse afhankelijkheidsrelatie van de ouderlijke toelage. Als eerste werkobject werd in november 1945 de bioscoop Kriterion geopend. Talloze klassiekers gingen er in première en ook nu is Kriterion nog altijd het theater voor de betere film.

Belangrijk motto's waren: zelfstandigheid, eigen inkomen, en onderlinge steun. De basisgedachte is gebleven. Naast de noodzaak voor het werkstudentschap, het zoveel mogelijk bewaren van zelfstandigheid, en het runnen van een onderneming. Nieuwe werkobjecten, zoals een oppascentrale (1949) en een benzinepomp (1960) werden in het leven geroepen en bestaan nog steeds. In de afgelopen jaren zijn hier nog twee projecten bijgekomen, namelijk 'Skek (2006) en Studio k (2007).

Adres: IJburglaan 11 , Amsterdam 1095 KG, NL
Telefoonnummer: 020 694 8811
ln.noitatsknatnoiretirk@ofni
Stad: Amsterdam
Route: IJburglaan 11
Postcode: 1095 KG



op zoek naar gerelateerd: shell hoofdkantoor, shell shop, shell wiki, shell tankstation, shell nederland, shell oil, shell dochterondernemingen, shell vacatures
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Tinq Tinq 3 km
Shell Shell 4 km
Total Total 5 km
Total Total 6 km
Esso Esso 6 km
Texaco Texaco 6 km
Shell Shell 7 km
Shell Shell 7 km
Autoradam Amsterdam Nieuwpoortkade Autoradam Amsterdam Nieuwpoortkade 8 km Beste wasstraat. Snel en eerlijke prijzen
Shell Shell 8 km
BP BP 8 km
BP BP 8 km
Total Total 8 km
Texaco Texaco 9 km
BP Oude Haagseweg BP Oude Haagseweg 11 km Goed personeel ruime winkel en prima te bereiken.
zwart BP zwart BP 14 km Lpg hier 1.03€ zaandam 0.66€ Ze moeten zich kappot schamen Ben al 35 jaar klant van ...
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid