facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Setters voor Adoptie

Setters voor Adoptie

Info

Wij zoeken en vinden Rescued Engelse Setters uit Italië en plaatsen deze bij adoptiefamilies in Nederland en België.

Geschiedenis

De werkwijze:

1. U wilt een (Engelse) Setter. Om de perfecte match te maken wil ik precies weten welk type Setter u zoekt; pup, volwassen, reu, teef et cetera. Ik wil ook weten hoe u woont, wat de gezinsamenstelling is, hoe actief dat u met de Setter wilt zijn, of u van plan bent samen op cursus te gaan, of u bij een zieke Setter in staat bent om de medische kosten te dragen, of de Setter meegaat op vakantie, wie er overdag thuis zijn enzovoort enzovoort.

2. Op het moment dat ik een goed beeld heb van wat u de Setter te bieden heeft, ga ik voor u zoeken. Dat doe ik meestal in Italië omdat daar een groot aanbod is van (verlaten of afgestoten) Setters en ik daar een aantal betrouwbare (opvang)adressen heb geselecteerd.

3. U krijgt van de Setter die ik voor u gevonden heb foto’s, een beschrijving van het gedrag, een medisch verslag en de financiële consequenties.

4. Als u besluit de adoptieprocedure voor deze Setter te starten, dan kom ik eerst bij u op huisbezoek. We maken kennis met elkaar, bespreken nog een keer uw wensen en de Setter die u heeft uitgezocht. Tevens maken we afspraken over de betaling van de kosten voor uw hond alsook de kosten van het transport naar Nederland. U bepaalt de manier waarop uw Setter naar Nederland komt (zelf halen, begeleid vliegen, transport per auto, al dan niet in combinatie met andere adoptiesetters et cetera)

5. Ik geef de adoptiegever de opdracht om uw Setter gereed te maken voor haar of zijn tweede kans. Denkt u hierbij aan zaken als vaccinaties, microchip, rabiësinjectie, Europees paspoort en vervoersdocumenten.

6. We maken afspraken over op welke wijze uw Setter veilig en zo snel als mogelijk bij u kan komen.

7. Vanaf het moment dat u uw Setter kiest tot aan het moment dat de setter aan u wordt overgedragen, houd ik u op de hoogte over de voortgang.

8. Uiteraard is een kostenraming vooraf erg belangrijk. Veel hangt af wat er nog met de hond moet gebeuren. Een voorbeeld. In het zuiden van Italië is sterilisatie/castratie verplicht en wordt de ingreep vaak betaald door het gemeentebestuur. Zo probeert men een explosie aan straathondjes te voorkomen. Voor de adoptant kan dit veel geld schelen. Een andere variant die de kosten fors kan beïnvloeden, is de wijze van transport. Qua richtlijn ga ik er vanuit dat de adoptant in totaal circa € 250,= voor de hond moet betalen.

Belangrijke weetjes:

a. Mocht de adoptie van uw Setter - nadat u ”alles” heeft geprobeerd - toch geen succes blijken, dan fungeer ik als achtervang. Ik neem uw Setter in mijn roedel op en zal proberen hem of haar te gaan herplaatsen. De kosten die u heeft betaald krijgt u niet terug.

b. In een land waar illegale hondengevechten nog aan de orde van de dag zijn, is het logisch dat de adoptielater uw Setter wilt kunnen blijven volgen. Het is dan ook een voorwaarde van u periodiek (bijvoorbeeld eens in de twee maanden) een foto van uw Setter mij opstuurt. Ik stuur de berichten en foto’s naar de adoptielater.

Mocht u vragen of opmerkingen hebben, schroom dan niet om mij te bellen of te WhatsAppen: 06-18707436.

Adres:
Telefoonnummer: 0031618707436
Stad: Barendrecht


Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid